Lapsepõlv ja noorus

Monaco vürstinna Charlene (Charlene Lynette Wittstock) sündis 1978. aastal Zimbabwes. Vaatamata eksootilisele sünnipaigale ulatusid heledapäise tüdruku juured hoopis Saksamaale. Charlene kolis 11aastaselt koos ema, isa ja kahe noorema vennaga Lõuna-Aafrikasse, kus Wittstockite perekond elab tänase päevani.

Vürstinna tegeles kuni 2007. aastani ujumisega — aastal 2000 esindas ta Lõna-Aafrikat isegi Sydney olümpiamängudel naiste teateujumises. Sport jäi naisele aga kauemaks hingelähedaseks: sel aastal teatati, et naisest on saanud eriolümpia ülemaailme saadik, kes edendab austust ja mõistmist puuetega inimeste, iseäranis puuetega sportlaste suhtes. Charlene on öelnud, et teema on talle endale väga südamelähedane, sest ta on ka ise spordiga tegelenud ning usub, et spordil on võim inimeste elusid muuta.

Kohtumine Monaco vürstiga

Charlene kohtus vürst Albertiga esimest korda 2000. aastal ujumisürituse ajal Monacos. Esimest korda nähti paari koos 2006. aastal ning sellest saati jäi naine vürsti paljudel ametlikel üritustel saatma. Kihlus kuulutati välja 2010. aasta juunis ja pulmad toimusid käesoleva aasta 1. juulil. Protestantlikus usus kasvatatud Charlene pöördus ka Rooma katolikku usku, ehkki Monaco konstitutsiooni järgi ei olnud see talle kohustuslik.

Miks valis tuntud naistemees enda kõrvale just Charlene’i? Vürst Albert on öelnud, et tema abikaasa peaks sarnanema ta emale Grace Kellyle. Charlene’i peetakse aga Grace kelly koopiaks, mistõttu on meedias ohtralt spekuleeritud, et just rabava sarnasuse tõttu vürsti emaga võitis Charlene mehe südame.

Meeleheitlikud põgenemiskatsed

Naine püüdis kodumaale naasta juba mais, kui sõitis Pariisi pulmakleidi proovi. Teine põgenemiskatse toimus Monaco Vormel Grand Prix ajal. Pulmadele eelneval nädalal hakkasid vürstinnas tekkima uued kahtlused — ta püüdis Monacost kolm päeva enne pulmi lahkuda, kui kuulis, et vürst Albertil võib olla ka kolmas sohilaps. Monaco vürstil on nimelt  varasematest lühisuhetest kaks last: 1992. aastal sündinud Jazmine Grace Grimaldi ja 2003. aastal sündinud Alexandre Coste.

Monaco politsei püüdis "põgeneva pruudi” lennujaamas kinni ning konfiskeeris naise passi. Vürst ja kogu palee pidid naist kõvasti veenma, et ta jääks. Palee ise nimetab seda kõike inetuks kuulujutuks, mis on tõusnud kadedusest.

Vürstinnat võis heidutada ka jäik abieluleping, millele ta väidetavalt pidi alla kirjutama. Selle lepingu järgi ei tohtivat naine avaldada paari eraelu üksikasju. Lepingus seisvat ka, et kui naine ise last ilmale ei too, tuleb paaril laps adopteerida nind valikuõigus on vaid vürst Albertil. Lahutuse korral jääks naisele aga vaid väike toimetulekupension, samas kui printsi kaks vallaslast saavad osa isa miljarditesse eurodesse ulatuvast pärandusest.

Pisarad pulmaloori taga

Uhke pulmatseremoonia leidis aset 1. juulil — õnneliku pruudi asemel oli vürsti käevangus naine, kelle pisaraist läikivaid silmi loor varjata ei suutnud. Miks siis otsustas naine abielluda mehega, kes on talle nii palju emotsionaalset valu ja avalikku häbi valmistanud? Prantsuse ajakiri VSD avaldas loo „Charlene: Monaco vang”, kus väidetakse, et vürstinna võib lahutuse sisse anda alles siis, kui on sünnitanud Albertile seadusliku troonipärija. Nii öelda alamast klassist Charlene olevat lubanud vürstile pärija sünnitada ning vastutasuks lubati talle head ja luksuslikku elu. Niisiis võib paar lahku minna ja õnnetu Charlene vabaks saada alles siis, kui Monacole on sündinud seaduslik troonipärija.

Kuulujutte on lõputult ja Monaco esipaari vahelist draamat pole keegi sajaprotsendiliselt avaldada või selgitada suutnud. Meil on vaid oletused. Kas abielluti tõesti vaid raha ja troonipärija pärast? Keegi ei tea ka, milline on abikaasade omavaheline suhe. Samas fakt, et pruudi kodumaal toimunud mesinädalad veedeti suisa eri hotellides ning naine kandis pulmajärgselt vaid musti leinatoone, on piisavaks näitajaks, et tegu ei saa olla ei terve, ega pikaajalise abieluga.

Allikad: Wikipedia, Daily Mail, Telegraph