Jah, nii see paraku on. Olen kohanud mitmeid naisi, kes esmapilgul ja esmasuhtlusel on jätnud väga sümpaatse mulje, kuid siis sigaretipaki välja võtnud ning mulje ühe sekundiga hävitanud.

Minu kujutlustes on ilus naine ilusate hammastega, hästi lõhnav ja heade kommetega. Paraku nullib suitsetamine kõik need, eriti millegipärast kaotab ära head kombed. Suitsetajad esiteks armastavad konisid maha visata ja teevad seda mingil põhjusel isegi siis, kui prügikast on sealsamas kõrval.
Teiseks löristavad nad nina või rögastavad avalikult. Seda viimast ei tee paraku mitte ainult vanad inimesed, vaid ka verinoored ja keskealised.

Millegipärast võtavad nad endale ka suuremad õigused. Näiteks leiavad nad, et nende "õigus" õhku sigaretisuitsuga bussipeatustes, parkides ja vabaõhuüritustel reostada on suurem, kui mittesuitsetajate õigus värskele õhule. Ning oma õigust nõuavad nad kahjuks valjuhäälselt ja ebaviisakalt, unustades, et suitsetamine on valik, kuid värsket ja puhast õhku vajame me kõik ning suitsetajaid on maailmas vähem kui mittesuitsetajaid.

Kahtlemata kõige koledam on suitsetav rase või suitsetav noor ema. Suure kõhuga ja sigaretiga naine ajab südame pahaks nii meestel kui õnneks ka paljudel teistel naistel, noortel kui vanadel. No kuidas saab nii rumal olla, et oma veel sündimata või vastsündinud beebi elu vähemtähtsaks peetakse kui oma suitsunälga?

Kuid kõige"huvitavamalt" käituvad suitsetajad tööl. Kui keskmine töötaja käib päeva jooksul korra lõunal ja saab lubada endale paar tualetikülastust, siis suitsetajad tõusevad vähemalt korra poole tunni jooksul, et kambakesi suitsuruumi külastada, veedavad seal lõbusad 15 minutit ning naasevad siis postile. Ja "aroomid," millega nad sealt umbsest urkast tagasi tulevad, lämmatavad kõik ümberkaudsed. Reaalselt veedetakse suitsuruumis vähemalt 2 tundi tööpäevast! Töö peavad muidugi ära tegema need, kes sigarette ei armasta. Ja see on ebaviisakuse ja hoolimatuse tipp!

Kahju on vaadata neid naisi, kes ohverdavad sellele väikesele paberist mürgipulgale oma ilusa välimuse ja hea käitumise. Vastu saavad nad küll vist hetkelise lõõgastuse, kuid kas see moment mõnu tõesti kaalub üles viisakuse teiste suhtes?