"Mina olen iga aasta üritanud oma pere suunata, et me lõpetaks selle kinkide tegemise ära. Meil kõigil on kõik vajalik olemas, mistõttu on enamik kinkidest silmnähtavalt hetk enne peole tulekut ostetud ja need kõik on mõttetud. Mingid kujukesed või veidrad söögiasjad, mida ma kindlasti ei söö.

Ja kõik peavad tegema kõikidele kinke! Ma ei saa sellest aru. Ma võin ju aasta otsa mõelda, mida südamlikku küll kellelegi kinkida, aga kellelgi pole midagi vaja. Ma ise olen ülimalt minimalistliku mõtteviisiga ja mõte sellest, et ma saan jälle hunniku mingit jama, ja pean seda ka teistele kinkima, ärritab mind tohutult.

Ma olen nii pikalt üritanud pakkuda igasuguseid erinevaid variante, näiteks loosipakke, et iga inimene teeks kellelegi teisele ainult ühe kingituse.

Sain selliseid vastuseid, nagu ma oleksin lolliks läinud. Ma ei mõista, kuidas saab mu perel olla selline tarbimiskultuuri vaimustus. Mitte keegi ei taha niisama koos olla, kõik tahavad ainult igasugu erinevaid mõttetusi saada.

Jubedalt tahaks teada, kas keegi on sarnases olukorras, kus ise kinke saada ei taha ja teistele ka teha ei taha, aga nii öelda jõulurahu huvides oled selleks sunnitud?"