Minu 7-aastane laps käis sõbra sünnipäeval, viisin ta kohale ja tõin kokkulepitud ajal tagasi. Sünnipäeva peeti sünnipäevalapse kodus. Neil on suur maja ja ilus aed. Kõik tundus kena olema. 

Aga kui lapsega tagasi koju jõudsin, hakkas ta oksendama. Ehmatasin ja uurisin, mida laps sünnipäeval sõi. Tuli välja, et toiduks pakuti ainult kartulikrõpse ja kooki, joogiks oli limonaad. Nojah, selle peale ei tulnudki, et niisugune pidulaud on. Teen kodus igapäevaselt süüa ja üldjuhul ka mulliga jooke ei osta. Laps ütles, et kõht oli tühi ja ta sõi neid kartulikrõpse päris palju ja muidugi jõi palju limonaadi. Magu ei olnud harjunud ja oligi probleem käes.

Pärast rääkisin juhtunust perearstiga ja mu laps pandi dieedile. Läks peaaegu nädal, enne kuni kõik taas korda sai. Nüüd mõtlengi, mida teha järgmisel korral, kui jälle sünnipäev tuleb — kas söödan lapsel enne kodus kõhu täis? Need lastepeod on ju väga levinud ja kui lapsed on suuremad, siis üldjuhul vanemad kohal ei ole. Igasuguseid olukordi võib tulla, ei saa ju kõike ette karta ka. Hoidku vaid jumal, et midagi päris hullu ei juhtuks. Kas oskate jagada nõuandeid või kirjutada, mis teie lastega sarnastel pidudel juhtunud on.

Kirjutage Naistekale, kas teie arust on õige laste sünnipäeval nii ebatervislikku toitu pakkuda ja mida te ise oma laste sünnipäeval pakute. Kas vana hea morss ja kartulisalat on tõesti juba täiesti pildilt kadunud?