Näiteks kohtan palju eriti noorte meeste hulgas väga kenasi ja naistesse positiivselt ja lugupidamisega suhtuvaid mehi. Noor eesti mees hoolitseb juba ka sagedamini oma välimuse eest ja on huvitatud ka naiste probleemidest. Enam ei tegele need mehed vaid iseendaga või meeste asjadega.

Olen seda eriti täheldanud meedias, kus näiteks paljud eesti mehed ja meesstaarid suhtuvad väga respekteerivalt ka naistesse ja kohati võib öelda, et nii mõnigi meesstaar on isegi lausa feministlike vaadetega. See peaks ju rõõmu tegema ka neile, kelle arvates on Eestis vähe naisõiguslust.

Usun, et paljud eestlannad on minuga nõus. Üks naislauljatar väitis mõni aeg tagasi Kroonikas, et eesti mehed on parimad. Ja tema armastatu ongi eestlane.

Teiselt poolt võttes on eesti mehed hinnatud ka teisest rahvusest naiste poolt. Tihti võib ju ka meedias kuulda-näha, kuidas jälle on mõni eesti mees leidnud kaasaks näiteks slaavi või muud päritolu naise. Staarid näitavad ka selles osas eeskuju. Näiteks Mikk Saar või Baruto.

Viimane fakt teeb muidugi eesti naistele eesti mehe leidmise raskemaks, kuid arvan, et välismaa mehed on selle mure lahendanud.

Lõpetuseks loodan vaid, et selline positiivne suund jätkub ja eesti mehed võivad olla uhked enda ja oma abikaasade üle — nii nagu ka eesti naised oma meeste üle!

Autori kirjaviis muutmata