Päeva päris telekava järgi ei tee, kõigil siiski ka omi asjaajamisi, aga külla on oodatud sõbrad presidendipaari vastuvõtu ajaks — hea koos vaadata ja nagu eestlasele ikka kombeks — kommenteerida.

Tavaliselt olen palunud selga panna temaatilised riided: rahvariided või sini-must-valges kombinatsioonis midagi. Mõnus on tõdeda, et kõik võtavad asja tõsiselt ja pilt on üsna ilus.

Et õhtu ainult televiisori ees ei kulgeks, on ka tegevust välja mõeldud. Eelmisel aastal oli näiteks viktoriin raamatu „Mees, kes teadis ussisõnu“ kohta, varasematel aastatel on teadmisi proovile pandud filmide tundmises. Muidugi ei saa ühelgi aastal Eesti mänguta — lauamäng Eestit puudutavate küsimustega alates kultuurist-loodusest lõpetades spordi ja ajalooga.

Selge on ka see, et tühi kõht kaua ei toida. Sel aastal on menüüs järgmised suupisted… just nimelt suupisted, eks vanal ajal olid pigem suuremad ampsud, aga aeg on edasi läinud ning lauale ja sealt kõhtu rändavad: kilupirukad, seenesalat mustal leival, pisikesed marineeritud männiriisikad, oad, silguvorm, marineeritud kõrvits, hapukurk ja magustoiduks kama.

Igatahes, ilusat homset ja palju õnne meile!

Kuidas tähistad sina vabariigi sünnipäeva?