Tean küll viimase aja moehullusi, kus süüakse vaid juurikaid ning joostakse erinevate spordiklubide vahet. Üks mu enda sõbranna teatas, et jätab alkoholitarbimise maha ning hakkab trenni tegema seitse päeva nädalas. Kuuendal päeval ta loobus ning läks sõbrannadega ööklubisse. Järgmisel päeval helistas, kas viitsiksin Vapianosse sööma minna, sest tal on vaja pohmakaravi. Üks teine sõber liitus kaaluprogrammiga ning võttis 15 kilogrammi alla. Tema üle oli küll hea meel, aga kuidagi läks kõik ikka rööbastelt välja. Naine jättis ta maha ning lohutuseks sõi ta jälle kõike, mis ette jäi. Ta võttis 25 kilogrammi juurde ning on tüsedam kui enne imelist programmi. Just sellised näited on mind dieetidest ja meeleheitlikust sportimisest eemal hoidnud. Käin paar korda nädalas jooksmas ning söön, mida tahan. Mu kehavorme tippmodellidega võrrelda ei saa, aga kõige kehvem väljalase ka pole.

Baari asemel terviserajal

Sissejuhatus venis väga pikaks, aga tahtsin jõuda selleni, et ka mu elukaaslane ei põdenud kehakaalu ja tervisliku toitumise pärast. Käisime koos jooksmas ning sellest piisas. Ta jõi õlut ning sõi kõrvale praekartulid ahjulihaga. Midagi muutus mais. Ta hakkas koju tooma ökoasju — isegi tavalise marganiini vahetas välja ning asendas oliivivõiga. Rasvased piimatooted kadusid, vastu vaatas lahja jogurt ning sojapiim. Jõuan õhtuti koju kell kuus. Ta polnud sel ajal enam kunagi kodus. Tüüpiline mees istuks sõpradega baaris ja vaataks jalgpalli, kuid tema käis rattaga sõitmas. Viis korda nädalas ja korraga miinimum 20 kilomeetrit. See polnud sugugi kõik, ta hakkas käima bodypump’is ning kord nädalas joogas. Need kaks treeningut tunduvad nii vastandlikud, kuid tema rääkis, et jooga aitab tal hingelist poolt vabastada, bodypump kõneleb tema füüsilise minaga. Arvasin muidugi, et see on ajutine vaimustus, aga aina hullemaks läks. Ta rääkis vaid oma sisemisest minast ja sellest, kuidas ennast tuleb sportlikult arendada ning hoida see tasakaalus toitumisega. Kui mina sõin saiatooteid, ta kritiseeris, et see on halb. Kui tahtsin endale väljas ühe siidri lubada, oli see samuti halb.

Ära hakka teisi kamandama

Kõige häirivam oligi, et ta arvas, et mina pean elama tema reeglite järgi. Ma ei mõista kedagi hukka, söö ja treeni, kuidas tahad, aga sa ei saa hakata teist kamandama. Imestasin päris kaua, kuidas talle sellised jaburused üldse pähe tulid. Tema rääkis, et töö juures on väga head eeskujud ja tekkinud isegi kambavaim. Palju õnne oma kambavaimuga. Kui ma ei saa oma kallimaga isegi kinno või sõprade sünnipäevale minna, siis mis kambavaim meil on. Ta jättiski ühele sünnipäevale tulemata, sest tal oli sel ajal trenn. Juuli lõpus tüdinesin ja jätsin ta maha. Tal oli alguses väga üllatunud ja mõtles, et mul on lihtsalt mingi imelik stressiperiood, aga lõpuks ta loobus minu veenmisest. Ju oli meie aeg siis möödas. Tema võib oma tervisehullusega edasi minna, ma üritan normaalseks jääda.