“Minu tütar vahetas kiusamise pärast kooli. Endine parim sõbranna keeras klassi tüdrukud tema vastu nii üles, et teda koheldi kui paariat. Nagu laps nuttes ütles: “Ignoreerimine on kõige hullem.”

Vanematega rääkimine tulemust ei andnud, direktor ei saanud üldse aru, et mis lahti on. "Mis ignomine? Olgu üksi, üksi ongi tugev." jne.

Selles loos oli palju nüansse, mida siin ei saa avaldada. Põhiline, et lapsel läks uues koolis kõik hästi. Ja täna olen õnnelik, et ta sealt herilasepesast minema sai. Lastevahelisi probleeme ei osanud seal keegi lahendada ja need muudkui kasvasid.

Ükski neist endistest sõbrannadest polnud n-ö heidik-perekonnast. Aga mingil põhjusel olid kaks pundi ninameest keskmisest lapsest kiuslikumad ja õelamad. See, et eel-teismeline tüdruk on võimeline oma endise sõbranna põhimõtteliselt hävitama, täna enam minu jaoks uskumatu pole. Milline manipuleerimine ja kalk suhtumine.

Kindlasti oli hirm võimalike tagajärgede pärast põhjuseks, miks minu laps kooli vahetas. Täna olen nii rahul, et teda sinna piinatavaks ei jätnud.

Muide, lapse vana kooli kohta kuulsin hiljuti jutte, et 3. klassi tüdrukutest ei istu keegi enne sööklas maha, kuni on kohal klassi kuningannad. Sest nemad otsustavad, kes kuhu istub ja kellega nemad ühes lauas sööma on nõus.

Tuttava lasteaias käiva tütre rühmas käib laps, kes otsustab, kes kellega mängida võib. Kui teed vea ja mängid sellega, kellega ei tohi, visatakse sind kambast välja. Kasvataja probleemi ei näe."

Lugeja, kas ka sul on mõni sarnane lugu rääkida? Jaga seda meiega!

Koolikiusamise kohta tasub rohkem lugeda portaalist Peaasi.ee ja vajadusel küsida nõu ka nõustajalt. Kasulikku infot leiab ka Kiusamisvaba Kooli kodulehelt, kus on olemas ka miniõpik lapsevanematele.