Ma ei usu, et ma olen ainuke inimene, keda selline probleem vaevab, sellepärast kirjutangi. Töötan suures kontoris, meil on mitu ruumi ja kuigi meie ruum on üks väiksemaid, on seal ikkagi üle kümne inimese. Minu kõrval- ja vastaslauas istuvad kolleegid, kellega olen koos töötanud juba üle viie aasta ja saanud üsna lähedaseks, nii et kui midagi kellegi juures häirima hakkab, saame sellest üsna vabalt rääkida.

Hiljuti lisandus meie ruumi üks uus töötaja, umbes 50-aastane kena ja tore naine. Kõik olekski kena ja tore, aga probleem on selles, et ta kasutab mingit üsna intensiivset ja hästi magusat parfüümi, mis mind häirib ja pea valutama ajab.

Olen oma lähemate kolleegidega asja arutanud, aga neid see ei häiri — nad panevad küll tähele, et see daam lõhnab üsna tugevasti, aga mingit ebameeldivat mõju see lõhn neile ei tekita.

Mina aga piinlen. Mul on lõhnadega niigi raske toime tulla, isegi kui need on teiste jaoks vaevumärgatavad, aga kui minuga ühes ruumis istub selline parfüümipomm, siis mul on õhtuks pea paks ja valutab ning see lõhn ei taha mul ka õhtul kodus ninast ära minna.

Minu küsimus ongi, et mida sellised lõhnadele ülitundlikud inimesed saaksid teha, et ennast lõhnade maailmas paremini tunda. See uus kolleeg on niigi veel kohmetu ja alles harjub oma uue tööga ja töökaaslastega, ma ei lähe temaga ju kohe sellisel teemal rääkima — siis tunneks ta end veelgi ebamugavamalt. Hiljem, kui ta juba kohanenud on, eks siis muidugi saab sellistest asjadest ka rääkida, sest ta tundub tore ja mõistlik inimene.

Kas on mingit ravimit lõhnatundlikele inimestele? Ja kui ei ole, siis kuidas öelda inimesele võimalikult delikaatselt, et tema lõhn on pisut liiga intensiivne?