Mina naudin seda see eriskummalist ja väikese kiiksuga fantaasiat täiega. No kuulge, naised, tunnistage, mida on siin vihata? Rikas mees? Jah, palun! Eriti ilus mees (ja keegi ei saa öelda, et Jamie Dornan ei ole ilus mees)? Aga muidugi. Mees, kelle elu eesmärgiks saab sinu poolsurnuks rahuldamine ning kes oskab seda suurepäraselt teha? No miks ka mitte! Multiorgasm süütuse kaotamisel? Oeh… Kingitused? Mhmh. Väiksemad ja suuremad vallatused ja veidrused magamistoas? Maitse asi, aga kindlasti on vähemuses need naised, kes fantaseerivad pimedas toas ja teki all hästi kiiresti ära seksimisest. Rohkem on ikka neid, kes naudivad erinevaid fantaasiaid. Mees, kes ei pea paljuks teise linna sõita, et sind peolt üles korjata, kui oled liiga palju joonud? Oleks ainult! Mees, keda on võimalik muuta? No milline naine sellest ei unistaks?!

Kõik naised on võimelised aru saama, et 98% kõigest sellest on täiesti absurdne muinasjutt. Ja keegi ei võta muinasjuttu nii tõsiselt, et hakkaks selle järgi oma elu ümber kujundama. Keegi ei hakka normaalseks pidama ja eeldama, et tema mees edaspidi ainult helikopteriga sõidab või iga kord pärast seksi klaveril Chopin`i mängib. Keegi, kes ei naudi piitsaga nüpeldamist ja karistamist, ei hakka seda nautima ka pärast seda, kui Jamie „imeilus“ Dornan on filmis oma särgi seljast heitnud, kauni torso paljastanud ja Ana`t armutult peksab. Salaja kallima korterisse sisse murdmine ja jälitamine on veidrad, ohtlikud ja ebameeldivad absoluutselt igal ajahetkel ja igal tingimusel. Aga see on fantaasia, mitte päriselu!

„Hallid varjundid“ ei ole maailma toonud hävingut ega alandanud naiste arengutaset või mõtlemisvõimet. Küll aga on nad toonud magamistubadesse nii mõnedki uued trikid-nipid, naised on julgenud oma soove rohkem välja öelda ning kallimale lehekülgede kaupa väga vallatute katkendite ette lugemine tõmmanud nii mõnegi paari kustunud seksielu uuesti käima. Miks see ei võiks meeldida?

Selle asemel, et tühjast tüli teha ja „naiste õiguste eest võidelda“, võiks mõned naisteühendused nüüd endal ka juhtme seinast välja tõmmata, hea muusikaga filmi vaadata ja pärast seda kas üksi või koos kaaslasega paar orgasmi saada — tuleb tervisele (nii vaimsele kui füüsilisele) kindlasti kasuks ja võtab ka tigedusel kõvasti tuure maha!

Naisteka filmikriitik ei hellita: “50 halli varjundit“, kuhu küll lubatud vinge seks jäi?