Töötan disainialal ja uue hooaja alguses on meil tavaline, et toimub igasugu uusi tooteid tutvustavad peod või uute poodide avamised jne. Lisaks siis veel igasugused sõprade ja sugulaste sünnipäevad, mis minu tutvusringkonnas on mingil põhjusel just septembrisse-oktoobrisse langenud. Nende kutsete arvu arvestades võin küll julgelt öelda, et kõik on täpselt sama nagu eelnevatel aastatel.

Ega ausalt öeldes ei oska ka näppu viibutada ja ei julge isegi väita, et ma need kõik vahele jätan järgnevate nädalate jooksul. Mõned on lihtsalt tööalaselt väga vajalikud, teised on lihtsalt sellised üritused, kuhu väga tahaks minna. Olengi viimastel päevadel mõelnud, et kuhu minna ja millest loobuda ning otsustanud, et teen need otsused üsna spontaanselt. Vaatan nakatunute arvu, mõtlen läbi, kus ja kui palju inimesi võiks olla.

Lisaks panin endale reeglid paika: osalen üritustel näomaskiga, ei söö näputoitu ja ei topi oma käsi ühisesse krõpsukaussi ning üritan lähikontakte võimalikult palju vältida. Loodetavasti sellest piisab.

Lugeja, kas oled märganud, et tuttavad on otsustanud oma juba planeeritud peod koroonahirmus ära jätta või toimuvad need näiteks virtuaalsel teel? Milline on sinu kogemus? Kas käid ise erapidudel?