Ta on alles 32 ja läks paari kuu eest tagasi tööle. Kui kunagi kulutas ta vähemalt pool tundi, et tööle minemiseks riided valida ja meik teha, siis nüüd on see viimane mure. Ta eelistab lohvakaid riideid ning meiki kannab üliharva. Juuksurisse läheb ta siis, kui mõni sõbranna meelde tuletab. Enne laste sünnitamist käis ta rulluisutamas, nüüd ei tegele ta sellega ammu. Kalamajas on mingi kirbuturg, ta rääkis, et mõtleb seal osaleda ja vana kraami, sealhulgas uisud, maha müüa. Ta ei ole paksuks läinud, asi pole selles, aga eks veidi suurem on ikka. Laste sünnitamise järel on see mõistetav, aga ma ikka mõtlen, et kui on laste kõrvalt muud tegevust, mõjub see positiivselt. Kui ta rääkis, et rulluisud maha müüb, arvasin, et ta tahab ehk midagi muud teha. Ostsin talle ühe spordiklubi kuukaardi, et ta saaks aeroobikas käia. Ta sai hoopis vihaseks, et kas pean teda paksuks. Rääkisin, et asi pole üldse selles, tahtsin talle vaid heameelt valmistada.

Sünnipäevaks ostsin talle ühe kleidi. Siis ta pahandas, et see pole üldse tema number ja kleite pole tal vajagi. Et tema tegeleb lastega ja siis on vaja mugavaid riideid.

Ma ei saa aru. Nüüd läks ta tööle tagasi ja lapsed on lasteaias. Nüüd peaks just olema põhjust, et hea välja näha ja end siis ka hästi tunda. Aga tundub, et tal on täiesti ükskõik.

Olen veidi mures, sest kunagi oli ta hoopis teistsugune. Kooli kõige kaunim tüdruk! Kõik teised vaatasid talle alt üles. Poisid pidasid teda maailma kõige ilusamaks tüdrukuks ja teised tüdrukud olid tema peale kadedad. Kui käima hakkasime, siis ütles ta mulle, et see on osa temast, mis tõstab ta enesekindlust. “Enda eest hoolitsemine ei tähenda, et olen loll tibi. See näitab, et hoolitsen enda eest.” Umbes nii ta ütles.

Nüüd tundub, et see enam ei kehti. Või äkki on lapsed liiga väikesed ja nendega palju tegemist. Seda ma ei taha uskuda, et 32 juba selline vanus, et tahaks tädikeseks hakata, kes koledasti riides käib ja kord nädalas pead kammib.

Ehk oskab mõni teine mees, kes sama probleemiga kokku puutunud, kommentaariumis nõu anda.