“Kirjutan Teile ühe ebatavalise murega. Ma olen oma naisega koos olnud kolm aastat ja natukene peale ning ma tunnen, et mul on ta vaja kiiresti maha jätta. Ma ei suuda enam!

Temaga koos olemine on viimasel ajal tõeline piin. Temasse on tulnud suur soov pesa punuda ehk tittesid tegema hakata ja mina tunnen, et vähemalt järgmise viie aasta jooksul mina seda ei soovi. Olen talle sellest rääkinud ja saanud ainult kurja nähvamise vastu, et ega me keegi ju nooremaks ei jää.

Olgu öeldud siis, et mina olen 28 ja tema on 25. Pean ennast kohusetundlikuks ja tean, et kui peaksin lapse saama, hoolitsen tema ja oma naise eest hästi, kuid tunnen, et mulle peab jääma vabadus valida, millal ma lapse saan. Ja loomulikult peab see ühtima naise soovidega. Kuna tunnen end olevat pealesurutud olukorras, siis tean, et niimoodi see jätkuda ei saa ning sellise naisega, kes vägisi surub, et peame nüüd kohe last saama, mina edasi olla ei saa.

Küll aga paneb see mu dilemma ette — kas peaksin ta maha jätma enne või peale jõule? Enne tundub kuidagi kurb, rikun ta pühad ära. Samas peale jõule tundub kuidagi petmisena, et tegin jõuludel head nägu ja sisimas teadsin, et tahan ju kohe peale pühi lahku minna.

Millal oleks õige aeg? Sisetunne ütleb, et kohe, aga ei taha ju haiget ka teha…”