Krista on kõik, mida ma ei salli. Ta on inimesena rumal — nii emotsionaalselt alaarenenud kui ka koolitarkuses puudulik. Tal on närvidele käiv inisev hääl, natuke nõialik ilme ja eriti vihale ajab, et ta on piitspeenike — hoolimata kahest lapsest. Minu arvates on ta ka üsna inetu, aga ilu teadupoolest on vaataja silmades, nii et selle koha pealt ei saa ma sõna võtta.

Ma jälestan Kristat. Ta on vastik, klatšihimuline, tüütu, ennast täis.

Ja samas ma kadestan Kristat, sest tal on õnnestunud end nii sooja koha peale süüa, et see tundub ebaõiglane selle valguses, mida ma tema kohta tean.

Ühesõnaga, Krista langes koolist välja juba enne 9. klassi lõppu, ometi töötab ta hetkel lugupeetud firmas ametikohal, mis paberite järgi eeldaks kõrgemat haridust. Ometi õnnestus tal sinna kohale vingerdada — ja jääda! Vot see ongi asi, mis mind tigedaks teeb. Mina raban nagu hullumeelne kahel kohal, et söögiraha kokku ajada, käin koolis, kuigi pagasis on juba üks kõrgem haridus. Ma olen tark, laia silmaringiga, aga ikka virelen vaesuspiiril.

Siis on Krista — nagu ülal kirjeldatud. Ebameeldiv, isekas, mitte eriti hea inimene. Ta pole ka nii tark, et võiks arvata: ta on selle töö hea nihverdamisega saanud. Ei! Tal lihtsalt vedas! Sattus õigel ajal õigesse kohta, jäi õigele mehele silma ja nüüd ta istubki juba mitmendat aastat kontoris ja viib koju mitmekordse Eesti keskmise palga. Mina pean sel ajal sõprade lapsi hoidma, et leivale vorsti saaks peale osta ja otsin juba igaviku sobivat erialast tööd, seda loomulikult leidmata.

Ma ei tea, kes neid asju otsustab — on see Saatus, Jumal või Karma, aga ma tahaks kohe selle tüübi jutule minna. Ma tahaks teada, miks on Krista-sugune inimene soositud ja mida olen mina teinud, et ma ikka niimoodi virelen? Kas ma olen eelmises elus midagi nii valesti teinud, et mind nüüd karistatakse? Sest praeguses elus olen ma püüdnud kõik õigesti teha, olla hea inimene, töökas, usin — ja ikka elan ma nii nagu elan. Miks mõnedel inimestel lihtsalt veab, kuigi ei tundu, et nad kuidagigi seda soosingut välja oleks teeninud?