Saunaline:

Meie perel on veel kummalisem probleem… isehakanud saunalised. Elame maal ning sai korralik saun ehitatud ning kutsusime sõbrad ja sõbrannad saunamõnusid nautima. Alguses oli tore, aga siis, kui avastati, et meil saunas on olemas nii pesemisasjad kui käterätikud, ei viitsinud enam keegi enda asju kaasa tarida. Pesti seebid ära, mu šampoonid said võluväel tühjaks ning kõik minu kehakoorijad läksid nagu soojad saiad…. Mehed tulid, paar õllekest näpus ning loomulikult jäi sellest neile väheks, kui nad juba švipsis oldi. Siis võeti aga minu mehe varudest juurde ja lubati tagasi tuua (ei mina neid õllesid enam näinud pole).

See oli lihtsalt õudne, mul ei läinud süüa ka nii palju kui pesemisasju ja küttepuid ja alati peale sauna pidin ma ju kõik rätikud ka ära pesema.

Tegime mehega otsuse, et aitab sellest. Kui keegi helistas ja sauna tahtis, ütlesime, et see nädalavahetus me ei tee sauna. Uskuge, mõni ei saanud siis ka aru: ikka oldi oma paari õllega värava taga, et kui me ei viitsi kütta, siis nad on ise nõus kütma — kaua see ikka aega võtab.

Vot siis sai minust kui naisest nõid: lõin õue nii tühjaks, et pooled pole enam sõbrad. Neile, kes jäid suhtlema, ütlesin, et kui endal raha pole pesemisasju osta, siis ei saa sauna tulla. Tulevad need, kellel raha šampooni ja rätiku jaoks on. Nüüd käivad kõik oma asjadega ja isegi küttepuud võetakse vahel kaasa.

Kirjuta sina ka Naistekale, mis “vahvaid” asju su sõbrad ja sugulased sinu kodus suvel ette võtavad!