"Mees on mul muidu väga mõistlik, intelligentne ja tore, aga paar päeva tagasi ütles ta midagi nii rumalat, et ma olen siimaani šokeeritud. Nimelt hakkasid mul päevad ja nagu ikka, olen ma sel ajal veidi emotsionaalsem, ärritun kiiremini ja mul on väga valus. Mees hormoonide möllust küll siiani eriti aru pole saanud, aga olen selle andeks andnud. Ega ta ei teagi, mis tunne see on.

Küll aga olen ma talle alati öelnud, et mul on tohutult valus, ma ei saa kummardada ja oleksin väga õnnelik, kui ta sel ajal veidi rohkem majapidamistöödega tegeleks, et ma saaksin rahus puhata. See ei ole mingi puhkus, ma otsin pidevalt asendeid, et valudega toime tulla.

Jah, ma söön valuvaigisteid ja olen käinud ka naistearstil kurtmas, aga nad ei ole midagi veidrat leidnud ja olengi saanud lihtsalt vastuse, et ehk kunagi peale sünnitust läheb paremaks.

Kõike seda olen ka oma mehele öelnud. Kuid nüüd, mõned päevad tagasi, kui palusin tal endale midagi ulatada, nähvas ta mulle väga kurjalt, et mida ma virisen, temal on peavalu ja üldse meeste peavalud on naiste mesntruatsioonivaludest ikka tükk maad hullemad.

Kuidas palun? See on lihtsalt peavalu, tal ei ole diagnoositud migreeni. Ja üleüldse oleks ta võinud veidi rahulikumalt seda öelda, mitte niimoodi rünnata!

Naised, mis teie sellises olukorras teeksite? Mina isiklikult olen ikka veel solvunud."