"Raseduse tähtaeg oli möödas. Kõht oli ees päris pirakas. Ämmaemad oli minu kodus ja lebasin voodis pikali ja nutsin, kuna olin mingil põhjusel endast väga väljas.

Mingid võhivõõrad inimesed olid meil toas ja see lapse isa tahtis sünnituse ajal minu juures olla, aga ma polnud nõus sellega.

Ämmaemand läks eemale. Mäletan, et see lapse isa ütles veel, et ära muretse, kõik saab korda ja tegi mulle pai (oli justkui teine inimene), polnud selline nagu kooliajal oli (vastik, ülbe, ühesõnaga noris mind kogu aeg). No ja ma ei öelnud midagi talle unes vastu, kuna ei tahtnud, et ta mu lähedal oleks.

Kui ämmaemand tagasi tuli, ütles ta, et ma ootaks veel paar päeva ja las laps olla veel kõhus.

Siis ma ärkasin üles korraks ja kui uuesti magama jäin, nägin sama und edasi. Aga siis oli juba mu kõrval ema ja õde, läksime jalutama ja olime kodust päris kaugel juba kui õde läks põõsa taha häda tegema. Ja ühel hetkel järsku tundsin, et lapse pisike käsi on väljas, puudutas minu jalga.

Ma hakkasin teistele hüüdma, et laps hakkab sündima ja ta käsi on juba väljas. Selle peale tulid õde ja ema mulle ruttu appi. Neil oli mingi tekk kaasas. Läksin teki peale pikali. Ja nad tassisid mu koju..."

Lugeja, kas oskad selgitada, millest selline unenägu tulla võis?