Nimelt mitmel korral on juhtunud, et need tüütud müügimehed, kes ootavad poodide uste juures, et sulle oma erinevaid pakette maha müüa, alustavad oma juttu, proovides minu ja mu kallima tähelepanu püüda sõnaga: “Noored!”

No olgu, saame alles järgmisel aastal mõlemad 30 ja olemegi noored, aga kui minust silmnähtavalt veel noorem müügimees, kes heal juhul alles äsja keskkooli lõpetas, kutsub meid sõnaga “noored”, siis see kõlab küll nagu stseen mingist halvast komöödiast. Juba põhimõtteliselt sellistega juttu puhuma ei jää.

Ja seda sama “tüdruk” väljendit olen ka korduvalt kuulnud, eriti kontoris ja endast ca 20 aastat vanematelt meestelt. No olen ehk jah sama vana nagu su tütar, aga see ei anna sulle mingit õigust mind kuidagi pisendada. Viimati tegi seda üks meesterahvas, kes tegelikult ametiredelil paikneb minust mitu astet madalamal ja siis tundsin küll, et ta lihtsalt surus mind oma suure saapag madalamale kui muru. Jube vastik tunne on!

Siit kutsun ka kõiki naisi meestele samaga vastama. Kui ikka mõni mees tuleb ja ütleb sulle “tüdruk”, siis vastagi talle: “Jah, poiss, kuidas saan sind aidata?”