Väited, nagu oleks Eestis hirmkallis last kasvatada, on tugevasti ülepaisutatud. Ja meil on võrreldes Suurbritanniaga väga palju eeliseid. Mulle näiteks meenus, kuidas üks Inglismaal elav ema kirjeldas juhtunut: “Nii armas, läksin lapsele hoidu järele ja seal räägiti, et pisike oli esimesed sammud teinud.”

Meil näevad lapse esimesi samme vanemad tavaliselt ise, mitte ei pea elama sellele hoidja jutu kaudu kaasa. Meil on loodud väga head võimalused laste esimesteks eluaastateks, et nad saaks kasvada turvaliselt kodus, olla ema või isaga. Mitte ei solgutata teda varahommikul hoidu mõne Nadja või Julia hoole alla ega tormata seejärel roppu raha teenima, et sellesama kalli hoiu eest maksta.

Kuigi kõik on vaatenurga küsimus, eelistan kasvatada enda kahte last Eestis. Turay vankrite hinna võrdluse peale kehitasin vaid õlgu, sellist juttu saab rääkida ainult mees, kes ei tea Eesti elust ja olust tuhkagi. Mina ostsin esimese lapse sündides Eestist tavalisest poest uue 300eurose vankri, millega kärutasin mõlemat last ja oli pärast seda veel nii heas korras, et sai sõbrannale edasi antud. Ei pea ostma Emmaljungat, meil on valik.

Hr Turay võttis väga meelevaldsed näited ja pani need endale sobivasse konteksti, nii et tema kirjutis oli küll paras naljanumber, mitte tõsiseltvõetav asi, aga eks inimene ise teab. Ta kas ei hooli sellest või ei saanud ise arugi, kui võhiklik tema jutt välja kukkus.