Meil olid tegelikult suve alguseks mehega juba reisiplaanid tehtud: nädal juunis Horvaatias ja teine nädal augustis Sitsiilias. Aga no muidugi need mõlemad lennupiletid tühistati koroonahirmus ja ootame veel viimaseid rahasid tagasi.

Aga Eestis ju on nii mõttetu puhata! Olin kindel, et mind ootab ees suvine puhkus, aga nüüd vaatan järgmise nädala ilmateadet ja no ainult üht suurt sadu näitab. Võib-olla muutub, aga ei tahaks kohe üldse sellele lootma jääda.

Ütlesingi siis esmaspäeval, et naaberriigi lennufirma piletid on nii odavad — valime midagi välja ja lähme viimase hetke lennuga lõunasse! No näiteks kasvõi Nizzasse. Aga tema ütleb, et ei julge minna, iial ei tea, mis juhtub ja et kuna eelmiste reiside kõiki rahasid pole veel kätte saanud, on mõttetu riskida. No minu arust elu ongi üks suur risk!

Kirjutasin siis sõbrannale ja ta oli juba peaaegu nõus, ütles, et ostaksin midagi ära ja annaksin talle kuupäevad teada. Olin juba “osta” nuppu vajutamas, kui ta helistas ja ütles, et tal mees oli Lõuna-Eestisse mingi järveäärse saunamajakese kinni pannud ja tema läheb hoopis sinna. Kutsus kaasa ka, aga ma juba ütlesin, et tahan minna soojale maale! Elu on liiga lühike!

No tõesti, selline tunne tekib, et broneerin kasvõi ise endale piletid ja otsin siis sihtkohast endale reisikaaslasi! See Eestis puhkamise jama mulle peale ei lähe.