Olen 27-aastane naine. Olin pikalt suhtes ja sel ajal eriti väljas ei käinud. Hiljuti läksime oma elukaaslasega lahku ja naudin jälle vallalise elu. Suhtlen palju sõbrannadega ja käime nädalavahetuseti pidudel.

Ütlen ka seda, et me ei käi päris klubides, vaid pigem sellistel boheemlaslikemal üritustel või niisama baarides. Mis mind täiesti hämmastama paneb, on see, kuidas noored, 20ndate eluaastate alguses mehed rahumeeli naiste jookidest ilma piinlikkust tundmata lonksu küsivad ja võimalusel ka endale välja teha lasevad.

Näiteks ühel peol olin just ostnud endale kokteili — millel oli ka üsna kopsakas hind —, kui tuli mingi tegelane ja küsis, kas ta võib minu joogist lonksu võtta, sest tal on vaja oma peavalutablett alla loputada. Loomulikult ma ei andnud, vaid ütlesin, et alkohol ja tablett pole just parim mõte, mingu võtku kasvõi kraanist vett. Sõbrannal aga juhtus nii, et ta ootas just järjekorras, et endale õlu osta, temaga hakkas juttu rääkima kena noormees ja kui järjekord nendeni jõudis, küsis noormees mu sõbrannalt, kas too võiks ehk temalegi õlle osta, sest tal pole sularaha. Sõbranna saatis parasiidi muidugi pikalt.

Minu mäletamist mööda tehti ikka paar aastat tagasi naistele baarides välja — kas nüüd on olukord pöördunud? Mul ei ole midagi selle vastu, et endale ise jook osta, aga mingeid noori kutte jootma hakata… no ei! Muidu pean varsti sellise sööma ka viima ja ehk lõpuks enda juurde elamagi võtma, sest tal ju raha pole...

Kirjutage Naistekale ka oma kogemustest: kas tänapäeva noored mehed tõesti üritavad naiste kulule elada?