Naine muidugi helistas kohe mulle ja hakkas paaniliselt rääkima: ise ka ei tea, mis juhtus! Kiirus oli väike ja ta jälgis pidevalt liiklust. Tüüpiline jutt, kui ei taha tunnistada, et olid ise, pea laiali, sõitnud. Ummikus olles ei saa ka suvaliselt pidurdada ja siis kiirendada.
Väga segane lugu. Politseid vaja ei läinud, asjaga tegeleb kindlustus. Tuleb ilmselt mingi omavastutus ka ehk osa rahast ise maksta.

See pole esimene kord, mil Annika avariisse satub. Midagi tõsisemat pole olnud, aga plekimõlkimisi küll. Käisin paari nädala eest Barcelonas, kus ühel kitsal tänaval võis näha, kus kaubaauto sõitis ühel pargitud masinal küljepeegli maha. Kuna tänav läks edasi, ja kaubikumehel oli ikka kange soov sealt välja saada, siis sõitis ta edasi ja veel üks pargitud masin jäi küljepeeglita. Seepeale kirjutas tüüp autode numbrid üles ja lahkus. Kas ta reaalselt mingid kahjud korvas, kes teab.
Lõunamaa värk. Ent Eestis nii asjad ei käi, et süüdimatult autosid rikud ja karistuseta pääsed. Annika sõitis kord Mustamäe hoovis ühel autol küljepeegli maha. Muidugi hakkas alarm tööle ja varsti oli ka vihane autoomanik kohal. Siis Annika rääkis, et nii pime oli ja ta ei märganud.
Ma olen talle öelnud, et ta pole kõige parem autojuht, sõitku ettevaatlikult. Ta ütleb, et ajan lihtsalt jama. Kui Annika on roolis, siis ta on täpselt selline, kes hakkab telefoniga rääkima või niisama kõrvalistujaga jutustama. Isegi kulunud klišee sellest, et rooli taga huuli värvida, on ilmselt tema teema.

Ta pole kindlasti ainuke selline, olen üldse tajunud, et paljudel naistel on autos kui pea pilvedes. Tean ka oma tutvusringkonnast naisi, kellele plekimõlkimine võõras pole. Üldiselt on vabandus: lihtsalt juhutus.

Olen paar korda seltskonnas välja ka öelnud, et naised on lihtsalt kehvemad juhid. Reaktsioon on alati selline, et hakatakse minuga pahandama, et ma ei tea, millest räägin. Olen üldse šovinist. On hakatud isegi statistikale rõhuma, et meestel on rohkem avariisid ja roolijoodikud on üldiselt mehed.
Muidugi on kehvi juhte mõlemast soost, aga naised on ikkagi hullemad. Kui ikka mees sõita oskab, siis on ta ka paari õlle järel tunduvalt adekvaatsem juht kui kaine naine.