"Juba ainuüksi suhkrust loobumine, ilma igasuguse trennita, aitab uskumatult palju kaalu langetada. Magustatud joogid ja muu töödeldud kraam sisaldab täiesti arutult palju suhkrut, mida keha tegelikult ei vaja ja on tootesse integreeritud peamiselt müüdavuse huvides. Oleneb muidugi inimesest, kuid suhkrusõltuvusest vabaneda üsna lihtne, juba nädalasest eemale tõmbumisest piisab, et selle järgi vajadus drastiliselt väheneks. See võiks olla iga kaalujälgija esimene samm.

Minu lugu on üsna sarnane artiklis kirjeldatule, kuid ma ei suutnud pelgalt kalorite jälgimisega end vormi saada, see lihtsalt ei toiminud. Pidev kokkamine oli tüütu ja tühi kõht mõjus piinavalt.

Mina sain kaalu kontrolli alla KETO toitumise ja "Intermittent fast" abil. Mis kujutab endast rasvarohket ja vähese süsivesikutega toitu ja perioodilist paastumist. Mulle pole kunagi paastumine sobinud ja seetõttu olin esialgu üsna skeptiline, kuid koos KETO toitumisega oli see üllatavalt lihtne.

Asja iva peitub selles, et rasvane toit seedib aeglaselt ja hoiab kõhtu kaua täis. Samas on rasvases toidus olemas 90% kõik, mida keha vajab ja seda, mida pole, saab mõõdukates doosides juurde tarbida. Lisaks on toitumine ajaraamistikus, mil kaheksa tunni vältel on lubatud süüa nii nagu meeldib ja siis 16 tundi paastumist. Kuidas kõik täpsemalt toimib, võib guugeldada, sellest on praeguseks juba piisavalt artikleid, ei hakka kõike siia ümber kirjutama.

Mis aga peamine, see töötas minu jaoks, kaotasin ühe suvega 20kg ja ei tunne absoluutselt, et oleks kuidagi üle pingutanud või pidanud end söögi valikul ahistama. Kõik söögid on väga lihtsad, head ja toitvad. Harjumise periood kestis kõigest nädal-paar, sest liiga sage söömine on rohkem mentaalne, kui füüsiline vajadus ja see ei kao päris üleöö. Nüüd on 1-2 toidukorda päevas täiesti normaalne.

Mis kõige uskumatum, ma isegi ei tunne isu enam rämpstoidu, magusa ega alkoholi järgi, need nagu polekski enam söödavad. Nii füüsiliselt kui ka mentaalselt on kogu olemine tasemel, mida ma pole vist kogu elu jooksul varem tundnud. Kui käisin arsti juures juhilubade jaoks tervisetõendit pikendamas, siis isegi arst imestas, et kuidas mu näitajad ühtäkki nii heaks on muutunud ja ei tahtnud kuidagi uskuda, kui oma elukorraldust tutvustasin.

Olen 40 ja nüüdseks juba pea aasta eelkirjeldatud toitumist järginud ja see on muutunud sõna otseses mõttes elustiiliks, ei kujutaks enam ettegi teisiti. Vähesel määra spordin, sõidan rattaga ja jooksen, ning teen natuke muid lihtsamaid harjutusi, mida igaüks kodustes tingimustes teha saab ja tunnen end lihtsalt väga hästi."

Lugejad, avaldage ka teie, milliseid nippe te vormi hoidmiseks kasutate?