Kui esimest korda kõhuvaludega perearsti juurde läksin, suunas ta mind kohe ultraheliuuringutele ja muidugi võttis ka vereproovi. Midagi patoloogilist ei leitud. Arst kehitas õlgu ja soovitas paratsetamoolikuuri. Tegin selle läbi, aga midagi ei muutunud.

Teist korda arsti juurde minnes tundsin ennast juba natuke imelikult oma hädadest rääkides — ma ei taha, et arst arvaks, nagu ma kujutaksin oma valusid ette, aga samas ma ei saa ju ka nii edasi elada, et kogu aeg on halb olla. Seekord suunati mind kompuuterdiagnostikasse, kus samuti midagi ei leitud. Valud aga läksid järjest sagedamaks ja häirisid juba mu töölkäimist.

Kolmandat korda ma perearsti juurde enam ei läinud, vaid hakkasin proovima erinevat alternatiivmeditiini. Käisin homöopaadi juures, refleksoloogias ja ühe naise juures, kes ravis kristallidega. Nad rääkisid mulle, et need valud on tihedalt seotud minu emotsionaalse seisundiga jne, nagu nad ikka räägivad. Ma tean ise ka, et füüsiline ja vaimne tervis on seotud, aga minu puhul pole see mingi seletus.

Ma elan täiesti stabiilset elu. Peret mul ei ole, aga on töö, mis mulle meeldib ja palju häid sõpru, kellega tihti kohtume, koos kokkame ja reisidel käime. Ma ei tunne, et mul oleks mingi stress või muud sellised probleemid. Oleksin täiesti õnnelik inimene, kui ainult neid valusid ei oleks…

Kas keegi on olnud sarnases olukorras, et kõik arstid ütlevad, et sa oleksid justkui terve, aga mingid imelikud valud lihtsalt ei jäta rahule. Mida ma peaksin tegema. Eestis vist pole ka sellist võimalust, et lähed paariks päevaks haiglasse ja sulle tehakse kõik uuringud, mis üldse teha saab — ma oleksin täiesti valmis seda tegema.

Kas te oskate mulle minu olukorras midagi soovitada, mida ma tegema peaksin, et ma ükskord ometi teada saaksin, mis mul viga on?