Olen ise 99 protsenti vegan. See tähendab, et ma ei tarbi piimatooteid ega osta nahast ja loomsest materjalist valmistatud asju. Vaid vähesel määral söön liha ja kala. Liha ainult siis, kui see tuleb jahimehe käest.

Miks ma seda kõike teen? Sest mulle ei meeldi idee ärist, mille üheks osaks on kellegi tapmine. Tehtagu seda ilu eesmärgil või mitte. Samuti ei sobi mulle piimatooted, kuna piim on vajalik lapsele vaid selleks perioodiks, kui ta peab KIIRESTI kasvama.

Jah, sellest saab valmistada igasuguseid asju — pulbrit, samuti paksemat, vedelemat, magusamat või soolasemat sööki. Sama saab teha ka sojast, plastikust ja betoonist. Kas me peame sööma seda kõike vaid seetõttu, et see on võimalik?

Miks ma aga aeg-ajalt seda "usku kuulutan"? Eks ikka sama asja pärast: ma ei taha elada maailmas, kus loomi koheldakse julmalt ja toimub sihipärane tapmine. Kus suur hulk toitu visatakse minema või ebaefektiivistatakse seda ühe lisasammuga taimsest lihaks muutmise näol.

Võiks ju arvata, et meil Eestis on asjad teisiti kui Ameerikas või Aafrikas, aga võta näpust. Liigume usinasti sinnapoole ning kui meie tootmine ei muutu efektiivsemaks, siis avastame eagi, et meie liha polegi toodetud enam Euroopaski mitte.

Seega soovin jaksu minu välja kannatamisel. Kuid soovitan vaadata enda ninaotsast veidi kaugemale, et näha: maailm polegi nii vahva, kui sulle pakendatud valmistoitu ja kesklinnas elada võib tunduda.

Ahjaa, kala söön peamiselt tervisliku toitumist järgides. Tahan ju rasvhapped kätte saada! Kala juures meeldib mulle asjaolu, et saan ise konkreetsemalt valida, millist söön. Ning tavaliselt on see üks rümp korraga. Kui aga osta vorsti või sinki, siis tegelikult ju ei tea, mitme looma kehaosad seal koos on ...

Ja veganitele mõeldud toit ongi kallim! Kui loomne piim maksab 60 senti, siis taimne 2.60. Aga kas elu peab koosnema vaid kõige odavamatest asjadest?