„Mättasse tuleks lüüa need pagulased, neegrid ahju, pigid põlema, neegri koht on Aafrikas“ ja nii edasi ja nii edasi. Et nemad tulevad siia meie naisi ahistama, kujutage ette, milline jõledus, seda ei saa lasta juhtuda! Õudne, milline kisa käib Facebookis, kommentaariumites ja pubides-baarides õlleklaasi taga jaurates. Jah, kallid ossikesed, teil on täiesti õigus. Ühelegi naisele ei meeldi seksuaalne ahistamine. Mitte mingis vormis ega mitte kellegi poolt, olgu see noor või vana, valge või must, eestlane või süürlane.

Aga needsamad jorsid, kes on omast arust kõige kõvemad naistekaitsjad ja siirast isamaa-armastust pilgeni täis, joovad end igal reedel kuskil odavas urkas täis, tuterdavad siis tantsupõrandale ja siis hakkab pihta. “Õu kleäää, jumala ägedad tissid sul, ma katsun korra!” kukutakse suvalisele tütarlapsele kaela. Tüübi käsi läkski konkreetselt täiesti võhivõõra tüdruku rinna peale, õnneks oli tüdrukul sõbranna kaasas, kes kisa tõstis ja kõrvaltlaua normaalsed mehed tõstsid tolle jorsi minema. Oma silmaga nägin sellist pilti alles hiljuti. Hästi normaalseks peetakse seda, et kui klubis või pubis juttu tullakse ajama, siis juba viie minuti pärast on vaja füüsilist kontakti otsida — istudes põlve kabistada, siivutuid ettepanekuid kõrva sosistada, täiesti häbematult tisse jõllitada või tagumikku patsutada jne. Tantsupõrandal on eriti rõve, kui mingid täiesti suvakad vennad ennast tüdrukutepundi keskele „tantsivad“, sealt kellegi välja valivad ja siis konkreetselt suguaktiliigutustega lähenevad. Paljude vendade tantsustiil on nii seksuaalselt agressiivne, et ajab hirmu nahka. Litsutakse ligi, algul tantsitakse normaalses kauguses, aga nihkutakse kiiresti järjest lähemale ja üritatakse kabistada või suudelda isegi siis, kui naine selgelt vastupanu osutab. Klubis on lähenetud ka selja tagant, ootamatult kinni krahmatud ja enda vastu surutud jne.

Needsamad tüübid, kes praegu kilkavad, et annaks kõikidele naisteahistajatele nuga, sest naistega nii ei käituta, tulevad hommikuti tööle ja viskavad kommentaare nagu “oleks mul selline naine, ma ei laseks teda voodistki välja”. Saadavad naissoost alluva kohvi keetma, sest “naise koht on köögis, soovitavalt öösärgis või üldse ilma riieteta.” Ja nii edasi.

Kõik see eelpoolkirjeldatu on seksuaalne ahistamine, kallid eesti mehed. Sellega tegelete igapäevaselt ka teie ise, aga teie probleem on see, et paljud teist ei saa aru, et see on seksuaalne ahistamine. See, mida teie täis peaga tantsupõrandal ja igapäevaselt töökohtades teete, on sama rõve, nilbe, ilge ja okseleajavalt vastik, kui see grupiahistamine seal Kölnis. Ja seetõttu, et teie olete valge nahavärviga, ei ole teiepoolne ahistamine kuidagi õigustatumalt “naljakas” või õiglasem või parem kui tumedanahaliste poolne ahistamine.