Lõppev aasta ei määra, kes sa oled

Võib-olla ei olnud 2018 just sinu parim aasta. Võib-olla tegid mõned vead, mille üle sa just kuigi uhke ei ole. Võib-olla tegid midagi, mida soovid meeleheitlikult tagasi võtta. Neid asju on igati normaalne ja inimlik tunnistada. Ükskõik, kui palju me ka ei pingutaks, aeg-ajalt komistame ikkagi. Oluline on aga meeles pidada, et me oleme palju enamat kui meie halvimad päevad ning meil on alati võimalik teha paremini ja olla paremad. Seega, isegi kui sa ei teinud sel aastal kõike õigesti, siis see ei tähenda, et see ongi kõik, mis sa oled ja kunagi olema saad. Jäta see kindlasti meelde.

Jäta meelde nii kaotused kui ka võidud

Vahel on lihtne hoida kinni asjadest, mida tegime õigesti, aga täielikult eitada seda, mida valesti tegime. Veelgi lihtsam on aga olla enda vastu liiga karm valesti tehtud asjade eest ja ignoreerida kõike, mida õigesti tegime. Aastalõpu lähenedes püüa aga meenutada ja isegi tähistada nii võite kui ka kaotusi. Sul on nii palju, mille üle uhkust tunda. Mis puudutab aga kaotusi? Mõned uksed võisid küll sulguda, kuid ehk oli just see viimaseks jõuks, mis aitas sul teistsuguse suuna leida. Igal juhul vormis iga hetk sind just selliseks nagu sa praegu oled ja näitas, kes sa olla tahad. Võta need hetked omaks nii heas kui ka halvas.

Jäta meelde need, kes on sinu kõrval seisnud ja teevad seda ka uuel aastal

Kuigi see on täiesti okei, et keskendud iseendale ja sellele, kuhu jõuda tahad, siis on nüüd ka parim aeg vaadata tagasi ja mõelda nende peale, kes on sinu kõrval seisnud. Seda eriti hetkedel, mil tundsid end kõige enam üksikuna. Võib-olla tutvusid nendega alles sel aastal või ehk on nad sinu elus juba aastaid tähtsat rolli mänginud. Sa tead aga täielikult kindlalt seda, et sa poleks seda aastat ilma nendeta üle elanud. Võta aega, et neid tänada, hoia neid enda lähedes ja haara neil käest, et üheskoos uude aastasse sammude.

Sa oled väga palju saavutanud. Isegi, kui see praegu nii ei tundu

Jah, sul võisid olla lõppevaks aastaks iseenda jaoks suuremad plaanid, mida tahtsid ellu viia. Võib-olla ei ole sa praegu seal, kus tahaksid olla. Praegu ei ole aga aeg, mil endas kahelda ja end maha teha. Kui sa suudaksid nüüd pausi teha ja korralikult tagasi vaadata, mõistaksid, et oled tegelikult saavutanud palju rohkem kui tunnistada soovid. Võib-olla tunduvad need sammud väikesed, aga iga areng on tähistamist väärt. Ära unusta seda.

Kui sul oli raske aasta, siis see pole veel lõpp

Vahel viskab elu meile teele ette palju enamat, kui oleksime osanud planeerida. Tunneme, et ei suuda enam minutitki üle elada, veel vähem ühe päeva. Mitte keegi ei tunne sinu elu ega sinu meelt nii hästi kui sa ise, kuid pea meeles, et see ei tähenda veel lõppu. Sul on veel nii palju ees ja isegi kui see aasta oli raske, siis see ei tähenda, et edaspidi ei oleks kergem. Veelgi enam, see ei tähenda, et peaksid uuele aastale üksi vastu minema.

Sul on ees väga palju võimalusi

Kuigi sel aastal jääb sul palju selja taha ja nende asjade üle on oluline mõelda, siis pole midagi halba selles, et pöörad oma näo nüüd tuleviku poole. Sinu jaoks on tulevikul veel nii palju võimalusi ja potentsiaale. Eesootavad võimalused ja hetked saavad olema tõeliselt imelised kogemused ning kuigi elu võib olla ettearvamatu, siis on nüüd parim aeg kui kunagi varem, et endale meenutada tuleviku potentsiaale.

Ka järgnev aasta möödub lennates, seega võta sellest viimast

Tundub nagu eelnev aastavahetus oleks olnud justkui eile ja nüüd on ka juba see aasta läbi saamas. Ühe aastaga võib juhtuda väga palju ja aeg võib minna vägagi kiiresti. Kahjuks ei ole võimalik eriti midagi teha, et seda peatada. 2019.aasta lähenedes jäta meelde, et kuigi ka uus aasta möödub kui üks silmapilk, siis see ei tähenda, et sa ei saaks siiski imelisi mälestusi luua ja iga uut hetke nautida. Püüa seda kogu aasta jooksul võimalikult palju meeles pidada.

See aasta näitas sulle asju, mida sa enda kohta veel ei teadnud. Võta see kõik endaga uude aastasse kaasa

2018.aasta võib paljude asjade poolest meeldejääv olla, kuid jäta meelde, et kui asi puudutab vaid sind, siis suure tõenäosusega õppisid sel aastal iseendas tundma pooli, mille olemasolust sul varem aimugi polnud. Kuigi sa võid soovida sellest aastast mitmeid asju unustada, siis ära unusta seda, mida enda kohta õppisid. Selleks, et saaksid uuel aastal veelgi enam õppida ja areneda, on hea need kogemused nii heas kui halvas endaga kaasa võtta.

See aasta näitas sulle asju, mille üle sa uhke ei ole. Jäta need asjad maha, aga võta õppetunnid endaga kaasa

Sel aastal võis ette tulla mitmeid vigu, mida sooviksid unustada ja ausalt öeldes on see täiesti okei. Sa ei peagi neid aastasse 2019 kaasa võtma. Sa ei pea laskma neil asjadel end kummitada ja sind tagasi hoida. Samas ei ole selles midagi halba, kui neist olukordadest välja koorunud õppetunnid endaga kaasa võtad. Kui ei midagi muud, siis vähemalt aitavad need sul samu vigu mitte korrata.

See aasta võis endas kujutada rohkem katsumusi, kui sa oleksid soovinud, kuid sa läbisid need siiski võidukalt

Ükskõik, mis sinu teele sel aastal ka ette ei tulnud, oluline on meeles pidada, et sa said sellest kõigest üle. Sa elasid veel ühe aasta üle, vaatamata kõigele, mis tekitas sinus isegi hetkeks tunde, et lihtsalt tõstad käed üles ja annad alla. Isegi kui see aasta ei läinud täpselt nii nagu sa oleksid planeerinud, siis tea, et sa viid selle siiski edukalt lõpule.

Meenuta endale, kui uhke sa enda üle oled, et just selles hetkes praegu viibid

Olgem ausad, me ei hoolitse alati iseenda eest piisavalt. Kipume teiste heaolu eest rohkem muretsema või isegi eemalduma kõigest, pööramata tähelepanu sellele, mida meil iseenda heaoluks vaja on. Aga vaata hoolikalt ringi – sa oled siin ja said sellega hakkama. Sa oled seisnud silmitsi kõigega, mille elu on su teele ette visanud ja sa seisad siiski sirgelt ja uhkelt. Võta vähemalt üks hetk ja tunne iseenda üle uhkust, et sa oled olnud pidevas liikumises. Seda vaatamata kõigele, mis on sind tagasi hoida püüdnud. Nii paljud inimesed on sinu üle uhked ja sa peaksid samuti iseenda ja oma saavutuste üle uhke olema.

Allikas: Thought Catalog