22-aastane baaridaam Nicole Fennelly palus saidi gofundme.com vahendusel lahketel võõrastel maksta enda lennu eest Kanadasse, et ta saaks üllatada ema ja õdesid, keda ta pole juba pea aasta näinud. Naine algatas kampaania eelmisel nädalal sooviga koguda 400 naela. Mõni päev hiljem olid head inimesed annetanud selle ja rohkemgi veel.

Fennelly kolis ühes perega Liverpoolist üle Atlandi ookeani 2012. aastal, ent selle aasta jaanuaris, kui tema vanaema suri, otsustas ta kodulinna naaseda. Sellest on möödas kümme kuud ja igatsus perekonna järele kimbutab. Neiu teeb enda sõnul ületunde ja võtab kõik öised vahetused, ent pileti jaoks raha kokku saamine olevat siiski keeruline. “Olin Kanadas masendunud ning tahtsin Liverpooli tagasi tulla. Kui jaanuaris mamma ära suri, tundsin, et on aeg. Tegin seda kõike tagajärgedele mõtlemata, ent nüüd igatsen emmet ja oma kahte õde. Tahaksin neid pühade puhul kangesti näha,” kirjutas Fennelly annetajatele.

Ta loodab pere juurde sõita veebruaris, kuna jõulukuul on piletid kallid ja töö juurestki on raske ära saada. “Mu emal on vaimse tervise probleemid ja ta väga ootab mind jõuludeks koju. Ma ei oska teile selgitada, mida tema nägemine minu jaoks tähendaks. Me pole nii ammu kohtunud, mul on väga raske olla. Mu ema on tõeline kangelane, ta hoolitseb minu puuetega õe eest ja ta väärib, et temaga midagi toredat juhtuks. Ta ei tea, et üritan tema juurde sõita. Usun, et kui teaks, ta nutaks. Kui saan raha kokku, üllatan teda kasuisa abiga,” lubas noor neiu annetajatele. Nädal hiljem on kampaania läbi ja soovitud 400 asemel kogus ta suisa 964 naela, mis on pea 1100 eurot.