Selleks et peale spontaanset, pikale veninud piduõhtut, end tööl reipa, puhanuna ja asjalikuna tunneksid pane kõrva taha järgmised asjalikud nõuanded:

1. Kui tunned, et koidikuni kestnud pidu on ärgates veel kontides ja pea on raske veel ka hommikul, siis esmalt alusta oma päeva tubli veesõõmuga, milleks sobivad hästi nii Gruusia mineraalvesi Borjomi kui ka Saksa mineraalvesi Appollinaris või Portugalist pärit Campilho. Naturaalne mineraalvesi aitab puhastada keha jääkainetest ja toksiinidest ning taastada keha vedelikuvarud.

2. Hommikueineks valmista endale üks korralik omlett, sest munad sisaldavad tauriini, mis soodustab kahjulike ainete organismist eemaldumist. Lisa munale rohkelt juurvilju, mis sisaldavad kehale vajalikke antioksüdante.

3. Kui vähegi võimalik ja jaksad, siis mine tööle jala või kasuta ühistransporti ja välju mõned peatused varem, et saaksid enne kontorisse minemist veidi värsket õhku hingata. Igal juhul väldi autojuhtimist.

4. Kui tunned end halvasti ja väsinuna ning mõlgutad mõtteid kohvist, siis ole pigem ettevaatlik ning kaalu oma otsust hoolega. Kofeiinirikkad joogid annavad küll energiat ja parandavad töövõimet, kuid kofeiin pigem viib organismist vett välja, võib tekitada maoärritust ning teeb enesetunde ärevaks. Veel võib ärritust tekitada happeliste jookide joomine, nagu apelsini-, greibi- või sidrunimahl. Iivelduse korral tasuks vältida piimatooteid, mis süvendavad seda veelgi.

5. Vahepalaks söö banaani, mis sisaldavad kaaliumi. Nimelt on kaalium vajalik neerudest mürgiste ülejääkide eraldamise stimuleerimiseks, veel suurendab kaaliumi vaegus organismis iiveldustunnet ja krampe.

6. Igaüks, kel eelmine öö on lühikeseks jäänud, teab, mis on pärastlõunane väsimus. Eriti saabub väsimustunne ja soov uinak teha peale lõunaeinet. Kui tunned end loiuna, püsiv raskustunne kõhus tekitab soovi pikali heita, siis tõuse toolilt püsti, liigu veidi ringi, venita kergelt. Näiteks lehitse värsket ajalehte püsti seistes. Samuti võid pesta puhtaks näiteks kontori kraanikaussi kuhjunud kohvitassid. Igasugune füüsiline aktiivsus parandab vereringet ja annab lisaenergiat.

7. Peale hilist söömist ja ka suuri toidukoguseid võib seedetegevus olla järgmisel päeval veel ärritunud, siis soovitame vältida karastusjooke ja eelista pigem mineraalvett, mis on naturaalne lahusti ja kergendab tunduval seedimisprotsessi. Mineraalvett ei ole soovitav juua enne alkoholi tarbimist või söömist ega ka vahepeal. Kõige parem on seda teha peale söömist ja alkoholi tarbimist — ainult nii on kasutegur maksimaalne.

8. Peale tööpäeva võta ette tee joogasaali, sest kergemad hingamisharutused ja mediteerimine abistab hapnikul paremini vereringes liikuda ja südamel hapnikurikast verd pumbata. Mediteerimine vabastada meeled ja aitab lõõgastuda.

Allikas: Naisteka arhiiv