Tõenäoliselt oled ka sina vaadanud seda loendamatuid kordi ja tead, et ühe perekonna kodu on kogu filmi keskmes, tegutsedes justkui Kevinit mängiva Macaulay Culkini kaasnäitleja. Seetõttu võid mõelda, et tead seda maja seest ja väljas, aga Netflixi värske sarja “The Movies That Made Us” ühest episoodist, mis keskendub just sellele filmile, saame teada veel 6 põnevat fakti selle maja kohta.

1. Õige maja leidmine võttis kaua aega

Õige maja leidmise eest vastutanud Jackie Bucksbaum ja tema tiim sõitsid mööda Lõuna-Chicago äärelinnu ca kümme tundi päevas, kuni leidsid filmi jaoks sobiva maja. Miks kulutati nii palju aega ja energiat, et leida üks maja, mida kasutati filmimiseks vaid mõned nädalad? See maja pidi olema soe, küllakutsuv ja piisavalt eriline, et viia ellu kõik Keviniga toimunud hullumeelsused, mis aitasid tal varaste käest pääseda.

Home Alone (1990) - filmstill

2. Maja asub teiste kuulsate filmide asukohtade läheduses

See kuulus maja asub Chicago linna põhjapoolsetes äärelinnades, mitte väga kaugel kohast, kus filmiti “The Breakfast Club” ja mõned teised John Hughesi filmid. Hughes eelistas tegutseda Hollywoodi stuudiotest võimalikult kaugel.

3. Kogu maja interjöör ehitati nullist üles ühe keskkooli saali

Maja oli küll suur, aga samas siiski liiga väike, et filmimeeskond saaks seal sees mugavalt tööd teha. Selle tulemusena ehitasid nad kogu interjööri üles hoopis ühe hüljatud keskkooli spordisaali. Seal koolis asusid ka kogu meeskonna kontorid. Ajaloolise hoone ülesehitamine ei ole odav, mistõttu otsustaski Warner Bros selle filmi tegemisest loobuda, sest selleks kulus liiga palju raha. Õnneks aga 20th Century Fox otsustas selle peale oma raha kulutada ja me saame igal aastal seda filmi taas nautida.

Home Alone (1990) - filmstill

4. Kogu interjöör on punastes ja rohelistes toonides

Maja sisemuses on kõik dekoratsioonid punased ja/või rohelised. Vaip, mis jookseb trepist üles, on jõululikult punane, punast ja rohelist mustrit kasutati ka tapeetidel või kardinatel. Isegi köögikapid ja telefon on tumerohelised ning filmis märkad ka pisikesi punaseid tassikesi, suuri rohelisi diivaneid ja palju muud, mis kõik on pühade meeleolus. Sinist värvi sa majas ei märka.

Home Alone (1990) - filmstill

5. Lume asemel kasutati kartulitest tehtud helbeid

Filmimeeskond kasutas kartulihelbeid, et näidata filmis lund. Nad pidid ootama lumetormi, mis kataks maja lumega, aga nad vajasid siiski pisut rohkem lund, mistõttu võetigi kartulid appi. Paraku, kui päris lumi hakkas sulama, hakkasid kartulid roiskuma ja nendest tekkinud hais oli tuntav veel mitu päeva.

6. Varastega võitlemiseks oli vaja veel üht interjööri

Veel üks keeruline stseen: Kevini viimane võitlus varastega ja üleujutatud maja, mis vajasid veel ühe interjööri ülesehitamist. Seda tehti kooli tühja basseini, sest nad teadsid, et see hakkab lekkima ja mis oleks siis selleks puhuks parem koht?

Home Alone (1990) - filmstill

Ütle nüüd ausalt, mitu korda sina seda filmi vaadanud oled?

Allikas: Apartment Therapy