Päeva alustati Ülemiste Tervisemajast, kus tehti läbi kiire tervisekontroll. Jõuluvanad on küll juba nii vanad mehed, et nemad enam sihtrühma ei kuulunud, aga muidu saavad 40-49 aastased mehed TÜK meestekliinikus Pikema Sõpruse Päeva tervisekontrolli läbida ka täitsa tasuta. Rohkem infot nii tasuta kui tasuliste tervisekontrollide kohta leiab pikemsoprus.ee kodulehelt.

Kui tervisekontroll sai tehtud, siis luges MyFitnessi treener Lemmo jõulutaatidele sõnad peale ning andis neile ohtralt näpunäiteid, kuidas jõulude ajal oma taljet ikka saledana saaks hoida. Kogenud treenerilt tuli juhiseid nii söömise kui treenimise kohta, seega on need õpetussõnad prisketele vanadele kindlasti väga kasuks.

Kuna liikumine on edu pant, siis jäeti oma neljarattalised Rudolfid selleks päevaks koju ja liiguti trammiga T1 keskusesse, et teha vaaterattaga üks kiire sõit linna kohal ja tuletada meelde kõik heade laste korstnad ja katused.

Edasi seadsid jõulumehed oma sammud Tallinna Linnavolikogusse, kus tervitas neid volikogu esimees Tiit Terik isiklikult. Seltskond sai maja tutvustava tuuri ja üheskoos võeti ka volikogu saalis vastu otsus, et mehed oma tervise eest hoolitsemise käsile võtaks. Kõik kohalolijad võtsid otsuse ülehäälselt vastu ja selle kinnituseks kõlas ka haamrilöök.

Aga mida toredat siis üheskoos teha? Sõpradega eriliselt aja veetmiseks ei peagi kaugele vaatama, sest linna keskel tervitab kõiki külalisi näiteks KGB muuseum. Viru hotelli 23. korrusel asuv muuseum saigi jõuluvanade järgmiseks sihtkohaks ja tuuri käigus kergitati loor nii mõneltki vanalt saladuselt, mida Viru hotelli seinad peidavad.

Punaste keepidega või ilma, aga sõbrad jäävad ikka sõpradeks, seega viskasid taadid oma punased mantlid maha ja veetsid päeva lõpetuseks toredalt aega Juustukuningate juustukohvikus, nautides maitsvat fondüüd ja jagades muljeid päevast.

Mehed, kutsuge oma sõbrad ühes ja veetke koos üks tore päev. See on meeste ühine koosoldud aeg, et tähistada oma sõprust, head tervist ja üheskoos pikendada tervelt elatud aastaid.

Rohkem infot kampaania kohta leiad www.pikemsoprus.ee kodulehel ja Facebooki lehel.