Ka 2017. aasta on murranguline ja justkui sissejuhatuseks 2018. aastale. Selge on see, et maailm vajab muutusi, sest praegune valitsev poliitiline olukord ei toimi enam efektiivselt.

Kõik traagilised sündmused annavad märku sellest, et inimesed peavad jätma enda vanad uskumused ja harjumused, et minna vastu paremale elule. Tõepoolest võib tunduda, nagu külvakse erinevad ebameeldivad olukorrad veelgi suuremat hirmu tuleviku ees, kuid nende tegelik eesmärk on panna inimkonda teisiti mõtlema. Õnnetused ja katastroofid näitavadki vaid seda, et vanad struktuurid lihtsalt ei toimi enam.

Uuendusi on vaja kõigis eluvaldkondades. Enam ei aktsepteerita poliitika tegemist tagatubades või valedel rahalistel eesmärkidel. Sama kehtib teistes eluvaldkondades. Ka üksikindiviidid peavad muutma enda mõtlemist ja keskenduma eelkõige oma õnnele, mitte rahale või meeletule edule. Need on iganenud mõttemudelid, mis ei teeni enam inimesi, vaid teevad neid õnnetuks ja haigeks.

Tuleva aasta planeetide seisud soosivad suuri muudatusi. Seejuures soovivad viia muutusi läbi just nooremad, kuigi neil tuleb astuda vastu vanematele inimestele, kes ei lähe uuendustega kaasa.

Tegelikult peaksid olema kõik paindlikud, sest jäikus ja paigalseis tekitavad ainult õnnetusi ja haigusi, mis muudavad inimesi. Need, kes otsivad abi uutmoodi mõtlemisest, vaimsusest ja enesearengust, saavad tunda õnne ja rõõmu. Kõige olulisem on paindlikkus ja muutustega kaasaminek. Vaid niimoodi ei pea kannatama.

Aasta esimeses pooles on ühiskond kriitiline kõige maailmas toimuva suhtes. Teises pooles aga ei jää üle muud, kui tuleb hakata suhtuma ümbritsevasse veidi kergemalt ja mängulisemalt. See on ühiskonna pikemaajalisem õppetund kõigile: negatiivsest peab välja tulema, et keskenduda elu kergusele. See on aeg, kus kõigil inimestel on võimalus leida üles kontakt enda sisemise lapsega. Selleks peab vabastama iseenda alateadvuse hirmudest. Kogu maailm liigub selle poole. Kui indiviid ei suuda sellega toime tulla, peab ta otsima abi.

2017. aastal on oodata jätkuvat kiiret tehnika arengut, muudatusi koolituspoliitikas, reisimises, panganduses ja ehitamises. Samuti muutuvad riikide sise- ning välispoliitikaga seonduvad arusaamad. Need muudatused toovad kaasa inimkonna arengu ja parema ning mugavama elu.

Loomulikult ei pruugi tulla kõik lihtsalt, sest vanamoodi jätkamise pooldajaid on väga palju. Neil on lihtsalt suur hirm, et kõik uus on hullem. Kuid tegelikult nad ei mõista, et maailm liigub paremuse poole, on teinud seda juba tuhandeid aastaid.

Peame tuletama meelde, et tänu uuendustele oleme praegu siin ja saame nautida tehnikaga seonduvaid hüvesid, olgu selleks arvuti või internet. Kuigi me ei tea, milleks oleme suutelised, pole mõtet tunda tuleviku ees hirmu. Pigem tuleb säilitada positiivne suhtumine ja tegeleda vaid sellega, millega soovime. Sellisel juhul ei ole tulevik üldse mustades toonides.

Paratamatult toimub ka pidev ideoloogiline võimuvõitlus, sest kõik ei taha ega peagi valima sama teed, mida mööda minna. Endiselt võivad maailmas külvata suurt hirmu väiksemad rühmitused nagu ISIS; jätkuvalt võib keerelda kõik ainult raha ümber. Kuid see on ainult selle jaoks, et inimesed hakkaksid sisse viima vajalikke muudatusi. Tuleva aasta lõpus hakkavad toimuma struktuursed põhjalikud muutused, mis juhatavad sisse 2018, aastal toimuva. Pärast seda kõike saab maailmast parem paik, liigutakse edasi järgmisele tasandile.