JÄÄR

Kangekaelset Jäära ei ole pühade ajal just väga keeruline stressi ajada. Olgu selleks pikad järjekorrad poesabas, kui tema ühte šokolaadi osta soovib või paki seest leitud ebasobiv kingitus. Edu sellele, kes temaga koos oma pühadeaega veetma peab.

SÕNN

Ära üldse mõtlegi, et sa Sõnnile midagi improviseeritult toredat kinkida võid. Targem küsib alati järgi, mida selle tähemärgi esindajal tegelikult ka vaja on. Kui Sõnn leiab paki seest kasutu asja, siis ei hakka ta kohe häält tegema, küll aga kirub sind selja taga maa alla.

KAKSIKUD

Kaksikute jaoks on vaieldamatult kõige hullemad asjad jõuluperioodil kohtumised sugulastega. Eriti nende sugulastega, kes kõige targemad ei ole. Kui selle tähemärgi esindaja peab söögilauas kellegi Onu Heino nalju kuulama, siis võib vabalt tema kõrvadest auru välja hakata tulema.

VÄHK

“Kas ma tegin ikka kõigile õiged kingitused? Kas mu õde vihkab mind, kuna ma kinkisin talle vale parfüümi?“ — Vähiga on pühade ajal lihtne, ta ajab end ise ilma suurema vaevata hulluks. Seega ole mureta, vähemalt ei ole sina süüdi. Teine variant Vähki stressi ajada on talle igasugu plaane ette söösta. “Teeme seda, lähme sinna!” EI!

LÕVI

Mida tahab Lõvi jõulude ajal teha? Bravuuritseda. Nagu alati. Ja kui ta seda ei teha ei saa, siis on vesi ahjus. Kui Lõvil ei ole jõulupeol seljas kõige säravam kleit või kaasas kõige ilusam kaaslane, siis on draama kerge tekkima.

NEITSI

Neitsi on see, kes oma lauakaaslastel rahulikult süüa ei lase. Tema jaoks on pühade ajal kõige suuremaks probleemiks jõululaud. Pane tähele — jäta oma taldrik viieks minutiks lihtsalt kasutatuna lauale ja juba ta jõuab sult küsida, et kas sa oled lõpetanud. Ja nii ta stressis näoga köögi ja elutoa vahelt jooksebki. Ja issand jumal, kui vaid keegi oma näpud laudlinasse pühkima peaks..

KAALUD

Kaalude jaoks on kõige õudsem pühade-eelne periood, mil kingitusi ostma peab. Mida kinkida emale? Mida vennale? Mida ämmale? Kõik see ajab ju peast lausa hulluks! Ja isegi, kui ühel hetkel ehk valik tehtud saab, siis kojujõudes hakkab ta enda otsustes sügavalt kahtlema.

SKORPION

Pika vihaga Skorpioni tähemärgi esindajaid ajab jõulude juures närvi peaaegu kõik. Lärm, kingitused, perekond, ämm, vend, õde — midaiganes! Vastik! Saaks ainult omaette olla ja kõigest sellest end välja lülitada. Aga samas üksi olles suudab Skorpion end ise vihale ajada. Jube keeruline juhtum..

AMBUR

Kõige stressirohkem paik Amburi jaoks on ämma-äia jõululaud. Eriti hulluks läheb olukord siis, kui need kaks temalt midagi küsima hakkavad. Ambur ei jõua ära stressata, et kas tema vastused on ikka piisavalt head või peaks ta ehk natukene tarkust, särtsu ja vürtsi kõigele juurde panema. Parem on lihtsalt vait olla ja sülti süüa.

KALJUKITS

Mis juhtub, kui kolm nädalat tagasi tehtud jõuluplaanid tunni aja võrra edasi nihkuvad? PAANIKA! “Miks te ei tulnud? Kus te olete? Kus su kaaslane on?” Kui sa tema juurde jõulupeole hiljaks hakkad jääma, siis on võib-olla parem mõte mitte üldse kohale ilmuda.

VEEVALAJA

Veevalaja on mingis mõttes nagu Kaljukitse leebem variant. Plaan terveks õhtuks ei pea küll kolm kuud ette valmis olema, kuid kui keegi midagi tema organiseeritud ürituses muuta või nihutada proovib, siis on kaks varianti:

a) ta lahkub toast nuttes ja karjudes
b) ta ei räägi sinuga terve õhtu

Edu!

KALAD

Kaladele meeldib sujuva vooluga kaasa minna. Kõige rohkem ajavad selle tähemärgi esindajat närvi just needsamad hullud, kes ka üht õhtut ilma plaanide seinale joonistamiseta mööda saata ei saa. “Laske ometi rahus verivorsti süüa ja filmi vaadata, mida te kurat organiseerite!”