1. Pane oma riided õhtul ilusti riiulile tagasi

Või riidepuuga garderoobi. Igatahes ära viska neid suvaliselt toolile vedelema. Riiete ilusti omale kohale tagasi panemine võtab kõigest paar sekundit rohkem kui nende laiali loopimine. Ja nii väldid olukorda, kus järgmisel hommikul seelik, pluus või püksid kadunud on.

2. Vabane liigsest

Kas sul on ikka vaja viit erinevat kartulikoorimisnuga või juusturiivi? Ei ole. Jaga need sõpradele laiali.

3. Vanapaberit pole vaja hoiustada

Kui lugesid ajalehe läbi, siis vii see naabrile lugemiseks. Ära korja oma riiulitesse vana sodi ja paberit, millega sa nagunii enam midagi ette võtta ei kavatse. Loo endale koju korralik süsteem — vajalikud dokumendid olgu kindlas kaustas ja kõik muu leidku endale uut kasutust.

4. Pühi pinnad puhtaks

Kui tegid süüa ja pliidile langesid mõned rasva- või toidupritsmed, siis pühi need kohe ära. Samamoodi puhasta enda järel ka kõik lauad ja riiulid. Plekid ei jäta sinust head muljet.

5. Voodi ei pea olema suvalistest asjadest küllastunud

Loomulikult on paar dekoratiivset patja ilusad ning toovad ruumi ilusa sära ja natukene särtsakust. Küll aga ei ole sul vaja kümmet dekoratiivpatja, kolme päevatekki ja viite kaunistust veel sellele kõigele lisaks. Paratamatult hakkad sa neid pärast paarinädalast kasutust igale poole laiali loopima ja ei viitsi enam voodiel ilusti tagasi asetada. Hoia asjad nii minimaalsed kui võimalik.

6. Pane jalanõud ja üleriided pärast kasutamist kappi

Ka esikusse ei ole tarvis liigset “müra” tekitada. Ära kuhja sinna oma seitset erinevat mantlit, jakki ja salli. Pane need kappi omale kohale tagasi. Ära hoia liigset silma all!

7. Pese nõusid

Kraanikausis hunnikus vedelevad mustad taldrikud on lihtsalt jõledad.

8. Pane asjad tagasi sinna, kust sa nad võtsid

See kehtib nii raamatute, klaaside, meigitarvete kui ka kõige muu kohta. Võta ja pane tagasi. Nii säilitad korra ja organiseerituse, asjad ei kao ning kõik on ilusti ja viisakalt omal kohal.

9. Tolmu pühkimine peaks olema regulaarne tegevus

2-3 korda nädalas võiks ikka oma kappidelt ja põrandalt tekkinud tolmukorra ära pühkida. Muidu võtavad tolmukollid varsti su elamise üle ja sulle endale ruumi elamiseks ei jäägi.