„Jõulud on üks eriline aeg, inimesed muutuvad avatumaks ja paremaks. See on aeg, mil tahame uskuda imedesse. Meie seas on aga peresid, kes tahavad imedesse uskuda iga päev ja lausa palvetavad selle nimel, et ime sünniks,“ ütleb Kodutunde saatejuht ja toimetaja Anneli Lahe.

Nii räägibki „Kodutunne“ loo perest, kes elab teadmisega, et ei pruugi oma 2-aastase tütre Lenna 25. sünnipäeva nähagi. Pisikesel tüdrukutirtsul on diagnoositud raske südamepuudulikkus ning ta vajab eluaegset trombivastast ravi ning nüüd on pere silmitsi olukorraga, kus talu renoveerimiseks enam rahalisi võimalusi pole.

Veel külastab „Kodutunne“ vanaemaga elavat Marten Mattiast, kelle ema ta 6 aastat tagasi Maxima poe ette jättis ning kes on sellest hetkest vanaema kasvatada olnud. „Kodutunne“ tahab aidata seda tublit vanaema ning luua väikesesse sahvrisse kanalisatsioon ja pesemisruum, et natukenegi kergendada seda koormat, mida nad kahepeale kandma peavad.

Teiste seas räägime ka juttu 12aastase Kirilliga, kes võitleb peaaju kasvajaga ning püüame mõista, mida tunneb väike 7aastane tüdruk Kati, kes elab tingimustes, mis šokeeris isegi kõike näinud „Kodutunde“ meeskonda.

Kõikidele neile ja paljudele teistele peredele tahab „Kodutunne“ uuel aastal appi minna, et keerulise ja raske elusaatuse juures nende elutingimusi veidikenegi inimlikemaks muuta.

Heategevusliku erisaatega kutsubki „Kodutunne“ üles toetama neid, kel muud lootust enam pole — avatud on annetustelefonid, et „Kodutunne“ jõuaks veelgi rohkemate Eesti peredeni.
Annetustelefonid jäävad avatuks aastalõpuni:

900 6225 (5 €)
900 7718 (10 €)
900 7719 (25 €)

„Kodutunde heategevuskontsert“ on Kanal 2s täna kell 20.00, kohe pärast „Reporterit“.

Heategevuskontserdile panevad õla alla ka armastatud muusikud Ivo Linna, Anne Veski, Birgit Sarrap, Ott Lepland, Sünne Valtri ja Karl Madis koos Jõhvi Põhikooli lastekooriga.