„Pühadele järgneval ajal, kui inimesed tunnevad, et on toiduga liialdanud, vaatab nii mõnigi pigem tervislikumate ja väherasvasemate valikute suunas. Üsna pea aga liigutakse tagasi oma tavapäraste eelistuste juurde ja nii võivad ka tulemused olla rasked sündima,“ sõnas Valio turundusdirektor Krista Kalbin.

Kuidas toimida, et uusaastasoovist kujuneks harjumus ja motivatsiooni jätkuks kogu aastaks?

1. Alusta kohe

Andsid endale lubaduse, et hakkad tegema sporti? Siis alusta kohe! 1. jaanuaril, mis tänavu langeb sümboolselt ka esmaspäevale. See on parim aeg, et teha oma elus muudatus ja alustada teekonda sportlikuma elu suunas.

2. Toitumine algab teadlikkusest

Kui soovid toituda tervislikumalt, siis tuleks sellesse suhtuda teadlikult. Esimese hooga soovitakse tihti loobuda kõigest, mis tundub magus, rasvane või kaloririkas. Selline ekstreemne välistamismeetod pole aga kuigi jätkusuutlik ning organism võib ilma jääda ka hädavajalikust, näiteks valkudest.

„Toidusedel peab olema siiski mitmekesine ning sellest ei tohiks puududa ka maitseelamused. Tulemusliku trenni järel enese premeerimine millegi maitsvaga aitab pikemas perspektiivis püsida tervislikkuse rajal,“ kinnitas Kalbin.

3. Leia see õige

Sageli saab esimene tuhin otsa juba pärast paari nädalat, sest trenn muutub tüütuks kohustuseks. Kui aga leiad just endale sobiva treeningstiili, võib sellest saada oodatud hetk päevast.

„Selleks tasub hoida aasta alguses silmad lahti, sest just siis kutsuvad spordiklubid inimesi tasuta oma teenustega tutvuma ja proovitrennides osalema,“ avaldas Kalbin lootust.