Läbi oma blogi olen saanud selgeks, et see mis on ühele iseenesest mõistetav, ei pruugi teisele olla. Kui sa tead küünalde põletamisest kõike, siis võid rahus postituse lugemata jätta. Ma sain kasulikku infot JOIK-i küünalde loojatelt ja jagan seda ka sinuga.

Esimesel põletamiskorral on oluline küünalt põletada järjest vähemalt niikaua, kuni küünla pind on täies ulatuses ühtlaselt kaetud sulavaha kihiga. See kindlustab, et küünal põleb ühtlaselt klaasi puhtaks jättes ega moodusta küünlatahi ümber tunnelit, kuhu taht ära võib uppuda.

Soovitav on küünalt järjest põletada mitte rohkem kui 3-4 tundi. Kauem põletamisel võib küünlatahi otsa tekkida nn. seenetaoline moodustis – märk sellest, et küünlatahti tuleks lühendada, sest leek võib muutuda liiga suureks. Liiga suur leek muutub ebakindlaks ja võib hakata suitsu eraldama, mis muudab küünlaklaasi mustaks. Kui see siiski peaks juhtuma, siis saab klaasi hõlpsasti puhastada niiske lapiga.

Küünla kustutamiseks vajuta küünlataht näiteks hambatikuga sulavaha sisse ja painuta seejärel uuesti püsti, jälgides, et taht jääks küünla keskele. Selliselt talitades ei teki küünla kustutamisel suitsu ja tahma, mis nn. "puhumismeetodi" puhul on tavaline. Enne järgmist põletamist lõika küünlataht kindlasti umbes poole sentimeetri pikkuseks. Pikema tahi korral on oht, et leek muutub liiga suureks ja hakkab väreledes suitsema. Jälgi, et põlenud tahi tükke ei pudeneks küünlavaha sisse.

Aseta küünal põledes kuumakindlale alusele ning olge ettevaatlik põleva küünla liigutamisel – küünlaanum võib olla kuum. 

Rohkem põnevaid (ilu)nõuandeid, lahedaid auhinnamänge ja hulgaliselt retsepte leiad Stellariumist!