Kui oled kunagi alkoholiga liiale läinud, oled tõenäoliselt vähemalt kord elus teinud ka lubaduse seda enam mitte kunagi tarbida. Lisaks ei ole hommikul peeglist vastu vaatav pilt kunagi kuigi ilus: punased silmad, tuhm jume ja kohene kahetsus, mida alkohol sinu näonahaga teeb.

Selleks, et leevendada alkoholi kahjulikku mõju sinu kehale, jagab toitumisspetsialist oma parimaid nippe, kuidas ka alkoholi tarbides end järgmisel päeval paremini tunda.

Ettevalmistus

Kui tead, et lähed välja, soovitab toitumisspetsialist Steve Macari juba eelneval päeval keha turgutamist alustada. „Peaksid kogu peole eelneva päeva jooksul keha vee ja kookosveega turgutama, et kehas oleks juba varakult piisav vedelikutase,“ sõnab ta.

„Lisa vette näpuotsatäis meresoola, et anda kehale ka mineraale.“ Toitu tasakaalukalt, tehes kindlaks, et sinu toidulaual oleks piisavalt valke ja rasvu, et kaitsta magu alkoholi kahjuliku mõju eest.

Pärast alkoholi tarbimist

Kui pidu on läbi ja sa oled teel taksoga koju, ära tee vahepeal peatust hamburgeri ostmiseks.

Selle asemel peaksid hoopis sööma puuvilju. Eriti kasulikud on need, milles sisaldub palju fruktoosi, nagu viinamarjad ja õunad. Steve selgitab, kuidas need pohmelli leevendada aitavad: „Fruktoos on selline suhkru tüüp, mis aitab sinu maksal alkoholist efektiivsemalt vabaneda, mis omakorda tähendab ka kergemat pohmelli.“

Järgmisel päeval

Üheks parimaks pohmelliraviks on ilmtingimata uni, seega püüa peojärgsel päeval võimalikult palju magada. Kui oled end voodist välja saanud, tekitavad koheselt värskema tunde ka duši all käimine ja hammaste pesemine.

Hea mõte on ka keha koorimine, mis aitab vereringet ergutada ja omakorda kehal alkoholist kiiremini vabaneda.

Steve soovitab järgmisel päeval lisada oma lõunasöögile peeti, kuna see aitab kaasa maksa toimimisele. Tema sõnul on ühe parimaks pohmelliravimiks smuuti, mis koosneb veest, kookosveest, apelsinimahlast ja näpuotsatäiest meresoolast.

Allikas: Thesun.co.uk