6–7 sööjale
Ettevalmistamiseks 30 minutit
Küpseb ahjus 2 tundi

  • 1 l kartuliviile
  • 900 g kuni 1 kg mahedamat
  • hapukapsast
  • umbes 700 g sealiha
  • 2 suurt sibulat
  • 3,5 dl aedvilja- või
  • kanapuljongit (FoodStudio)
  • 50 g võid
  • soola ja pipart
  • serveerimiseks jõhvikaid ja värskeid ürte

Koori kartulid ja viiluta liitrisesse anumasse, nii mõõdad kohe välja õige koguse.
Pigista kapsas kuivemaks.
Lõika liha väiksemateks tükkideks (umbes 2 x 5 cm), puista peale 1 tl soola ja 0,5 tl pipart ning sega läbi.
Puhasta ja viiluta sibulad.
Pane ahi 200 kraadi peale sooja.
Tõsta ained suurde ahjupotti järgmiselt: alumiseks kihiks pool hapukapsast, siis pooled lihatükid ja sibularõngad ning lõpuks pool kartulikogusest. Raputa kartulikihile 0,5 tl soola. Jaga ka ülejäänud koostisained ahjupotti, vala üle puljongiga ja kata võitükkidega.
Küpseta kaane all umbes 2 tundi.
Lase enne söömist 15–20 minutit kaane all puhata.Retsept on pärit Pille Endeni ja Tiina Lebase kokaraamatust "Ahjuroad".