Võtke terve kana või jalad või kintsud. Igal juhul kanaliha nii palju, kui vaja või kui palju kodus on.

Peske, lisage sool, pipar, jms ning laotage ahjupannile fooliumpaberile, keerake paber ka peale ning küpsetage ahjus 30-40 minutit, kuumusel 180-200°C. Kuni kana on ahjus, keetke väikseid makarone, mida väiksemad, seda paremad, kuid mitte nuudlid. Seni aga, kui keevad makaronid, võtke jäme riiv ning riivige juustu, värsket kurki, keeduvorsti. Jah, just — riivige vorsti. See hoiab kokku teie aega ja jõudu. Hea on veel ka sinki maitseks lisada.

Kui palju? Ühe paki makaronide kohta 1-1,5 pikka kurki, 300-400 g vorsti, 100 g sinki ja 300 g juustu.

Kana! Poole tunni pärast kontrollige ja kui ta on peaaegu valmis, võtke foolium ära ning valage peale majoneesi. Ja tagasi ahju, pealt katmata — 15-20 minutiks.

Makaronid on ka juba valmis. Kallake need sõelale ning jahutage külma veejoa all. Kurnatud makaronid segada riivitud juustuga, kurgi, vorsti ja singiga. Lisage soola. Kallake peale hapukoort ja majoneesi ning segage — ja ongi valmis!

Kanale on samuti tarvis riivjuustu peale raputada, ja uuesti 15-20 minutiks ahju.

Samal ajal valmistame magusat „1-1-3”. 1 klaas suhkrut vahustada 3 munaga, lisada klaas jahu, segada ja… vaat siin võib eksperimenteerida. Võib lisada kakaod või õunalõike või suhkrustatud puuvilju või moone või pähkleid.

Samas on kana kattunud nõidusliku koorikuga ning ta võib nüüd ahjust välja võtta. Kana asemele paneme oma „1-1-3” küpsetusvormi (parem on vorm enne määrida võiga ning raputada üle mannaga). 20 minuti pärast on ka magustoit valmis.

Võib valmistada ka tordi: küpsetada kolm erinevat varianti: näiteks, üks pähklitega, teine moonidega, kolmas kakaoga. Siis teha kreem hapukoorest ja suhkrust või keedisest, määrida sellega koogid, rohkem kreemi jätta pealepanemiseks, kaunistada puuviljadega.

Ja kusagil tunni aja pärast on laual kuum kana salatiga (kusjuures väga toitvaga) ning suur tort.