Ära söö vaid seetõttu, et on söögiaeg
Me teame, kui raske on öelda vanaemale, et ei soovi tema küpsetatud kooki (või verivorsti). Kuigi see on omaette väljakutse, jää endale kindlaks. See aga ei tähenda, et peaksid loobuma kõigest heast. Kindlasti proovi praadi ja komme, kuid ära lange liialdustesse.

Vali lemmikkäik
Oled eel-, põhiroa või hoopis magustoidu sõber? Vahet pole! Peamine, et keskendud sellele ja võtad teistes käikudes väiksema ampsu.

Liigu rohkem enne jõululauda istumist
Kui vähegi võimalik, tee jõulupüha hommikul üks jooks või treening. Nii ongi vaja su kehale rohkem energiat saada ja tõenäoliselt talletub vähem lisakaloritest rasva näol, sest pärast intensiivset treeningut (ei, jalutuskäik ei lähe sinna arvesse!) tühjenevad lihase glükogeenivarud. See ühtlasi tähendab, et on “rohkem ruumi” sissetarbitavate kalorite omastamisele, enne kui need ladustatakse rasva näol.

Joo suur klaasitäis vett kümme minutit enne einet
Enne sööma asumist joo vett! Vaid nõnda saad teada, kas oled tõeliselt näljane või kimbutas sind hoopis janu.

Tõsta taldrikule rohkelt juurikaid
Ja ära ütle, et valikut pole! Üldiselt leiab igalt peolaualt hapukapsast, marineeritud kurki, peeti, värskeid salateid. Need kõik on palju-palju tervislikumad kui rasvane lihatükk. Seega tarbi juurikaid julgesti.

Allikas: liigume.ee