Asi nimelt selles, et minu ja tema pere on majanduslikult väga erineval järjel. Meie tuleme napilt toime ja üleliigseid kulutusi endale lubada ei saa. Tema pere on aga väga rikas (EI!!! Ma ei valinud oma meest sellepärast endale kaaslaseks!!!). Sealsed kingitused, nagu ma eelmisel aastal nägin ja kuulsin, maksavad vähemalt 100 eurot tükk, pigem rohkemgi. Üksteisele pandi seal kuuse alla sülearvuteid, mobiiltelefone, nutikellasid, spaapakette ja soojamaareise. Mehe piltidelt nägin, et laual olid kalamari ja igasugused muud uhked road, mida meie peres pole keegi maitstagi saanud. Mu kallim armastab samuti uhkeid ja kalleid vidinaid, ta on nendega harjunud ja peab raha olemasolu enesestmõistetavaks. Eelmisel aastal mu vanaema juures käies imestas ta siiralt, miks pole maamajas õhksoojuspumpa ja miks vanaema katki läinud auto asemele kohe uut ei ole ostnud. Ta ei tea, mis tunne on, kui raha pole. Ma püüan sellega harjuda ja meie kolme kooselukuu jooksul on ta vist nüüd natuke hakanud taipama, et minu miinimumpalk ei ole päris sama, mis tema mitmetuhande eurone sissetulek. No see selleks. Igatahes on teemaks jõulukingid.

Meie peres tehakse kõigile isetehtud kinke. Purk moosi, isetehtud seep, villased käpikud jne on need asjad, millega meie harjunud oleme ja mis meile väga meeldivad. Pealegi oleme aastaid juba läinud loosipakkide teed, et igaüks saaks ja teeks ainult ühe kingi. Mehe peres saab ja teeb igaüks 3-10 kingitust. Ja nagu ma enne ütlesin — need kõik on väga väga kallid. Ma juba tean, et mehe ema ja õde on mulle midagi ostnud, nad olid väga elevil ja andsid vihjeid, et mulle on kuuse all midagi väga ägedat. Mul pole mitte mingisugust võimalust sellises kingitrallis kaasa lüüa. Seal peres ei ole käsitöö väga hinnas, seda ma tean. Keegi ei koo ega tee ise puidutööd, heast söögist peetakse küll lugu, aga see on nende jaoks iseenesestmõistetav ja koogid-küpsetised ei kvalifitseeru jõulukingina. Ehetest kantakse ainult kulda ja kalliskive, isetehtud kraami nimetas ema ükskord minu kuuldes saastaks.

Mida ma nüüd peaksin tegema? Kuidas end sellises olukorras mitte lolliks teha ja oma uue pere silmis ikkagi heasse nimekirja jääda? Millised soodsa hinnaga kingitused väga rikastele üldse peale lähevad? Andke palun nõu, olen tõesti suures hädas!