Expert tehnikakaupluste turundusjuht Joonas Kulli tõi esile, et pühade eel ostetakse kõige enam fööne, koolutajaid, elektrilisi hambaharju ning köögis vajaminevaid tarvikuid.

Kokandushuvilisele
Tehnoloogia kiire areng muudab üha mugavamaks ka köögis askeldamise. Nõnda on kõige mõistlikum valida kingiks multifunktsionaalne toode, mis võimaldab hõlpsasti valmistada nii soolaseid kui magusaid roogi. Näiteks köögikombain, millel on mitmed lisatarvikud, nagu blender, lõikur ja vispel.

Selliste hind on aga küllaltki krõbe, ulatudes teinekord lausa üheksasaja euroni. Kindlasti valmistab kingisaajale rõõmu ka soodsam abimees. Miks mitte üllatada enda kallimat vahvliküpsetajaga?

Ilulembesele
Ilu-ja tervisetoode kategoorias on populaarseimad kingiks ostetavad tooted meestele pardlid ning naistele näo- ja juuksehooldusega seotud tooted. Suur huvi on ka elektriliste hambaharjade vastu. Uuemate mudelite fookuses on on hammaste valgendamiseks vajaminev funktsionaalsus. Samuti on mitmetel kahe minuti taimer, mis tuletab meelde hambaarsti soovitust pesta hambaid just nii kaua.

Juuksehooldustarvikute kategoorias ostetakse jõulude eel kõige enam lokitange ning koolutajaid. Seejuures otsitakse mitmekülgsete võimalustega tooteid ehk siis valitakse pigem koolutaja või lokitangid, millel on vahetatavad otsad.

Muusikasõbrale
Helitehnoloogia puhul saavad enim tarbijate tähelepanu bluetooth'i võimalusega kõrvaklapid, mille valik on pidevalt täienenud. Nende seast leiab iga ostuhuviline oma kingieelarvest lähtuvalt sobiva lahenduse.

Näiteks tagavad kõrge eraldusvõimega ning akustilise poolavatud tagaosaga kõrvaklapid nii müraisolatsiooni kui pakuvad ka ruumilist kuulamiselamust.

Seejuures tuntakse üha suuremat huvi ka nostalgiatoodete vastu. Miks võiks olla veel toredam kui vinüülimängija?

Spordihuvilisele
Aasta-aastalt on aktiveerunud ka sportlikele saavutustele kaasaaitavate toodete tarbimine — seda eriti naistele suunatud toodete osas. Enim tuntakse huvi aktiivsusmonitoride või spordikellade vastu.

Viimasest on kasu eelkõige kestvusaladega tegelevatele naistele, kelle jaoks on oluline näiteks GPS-funktsioon, pulsi mõõtmine ja veekindlus. Aktiivsusmonitor oleks aga hea kingitus siis, kui soovitakse ülevaadet oma päevasest koormusest ja liikumistest.