Esimene asi: jää viisakaks

See võib olla raske, isegi peaaegu võimatu, aga kuna sa oled täiskasvanud inimene ja suudad oma emotsioone kenasti kontrolli all hoida, siis lihtsalt ütle aitäh, naerata ja säilita oma väärikus, soovitab The Spruce! Jonnimine, vihastamine või nutma hakkamine mõjuvad naeruväärsena ja kuigi sa selle tagajärjel võid lõpuks saada oma igatsetud kingituse ka, oled sa oma eneseväärikuse täielikult kaotanud ning jääd kogu seltskonnale alatiseks meelde kui pirtsakas jonnipunn.

Varja oma negatiivseid tundeid

Palun ära ütle seda välja, mida sa mõtled. Sa ei pea valetama, aga tingimata pole vaja ka karmilt kogu seltskonnale teatada, kui nõme ja vale see kink on. Eriti siis, kui kinkija istub laua teises otsas, väga elevil, ja ootab su (positiivset) reaktsiooni. Mis siis, et sa ei ole lavakas käinud näitleja, sel hetkel suudad sa ju ikka naeratuse korrakski näole võluda!

Hoidu nendest:

  • Ära tee tobedat nägu ega grimassi ka siis, kui oled tõesti hingepõhjani solvunud.
  • Ära maini, et sa oled pettunud ja solvunud: „Ma lootsin, et siin on ikka see ümbermaailmareis, aga okei…”
  • Ära räägi teistele salaja oma tunnetest. Muidu jõuab see info kinkijani ja sa võid vähemalt püüda olla nii viisakas, et tema tundeid mitte riivata.


18+ kingitused

Mõned inimesed ei taju hea maitse piiri ja arvavad tõsimeeli, et koos vanaema ja vanaisa või ülemuste ja töökaaslastega koos kinke avades on eriti naljakas pista kellegi koti sisse vibraator või kunstvagiina vms sellist, mida mõnel on piinlik isegi poeletil või arvutiekraanil vaadata, rääkimata katsumisest või omamisest. Kui saad sellise kingi, siis:

  • Pane see kink kiiresti kõrvale ja ära kommenteeri. Loodetavasti sellest piisab, et kinkija aru saaks, et ta on üle piiri läinud.
  • Ütle: „No see on nüüd küll piinlik!” ja anna järgmisele inimesele märku kink avada.
  • Räägi kinkijaga privaatselt ja anna talle märku, et ta läks üle piiri. Tõenäoliselt asub ta kohe kaitsepositsioonile ja püüab sulle pärast selle eest „ära panna”, aga jää rahulikuks ja endale kindlaks ning tee talle selgeks, et ta käitumine ei ole sobilik.


Kingid, mis tekitavad häbi ja piinlikkust

Spordiklubi kinkekaart, kaalulangetusraamat ja teised sellised „vihjed” võivad olla vägagi ebameeldivad. Aga neid vastu võttes pead hoolega kaaluma, mis selle kingituse taga tegelikult on. Võib-olla oled sa ise öelnud, et tahaks spordiklubisse, aga pole aega/ei viitsi/ ei saa/ ei taha ning kinkija võttis seda kuulda ja avas sulle ukse. Ehk siis tal võisid olla parimad kavatsused ja ta tõesti ei tahtnud sind solvata. Sa võid talle hiljem omavahel olles mainida, et need on teemad, millega sa pigem teiste kuuldes ei tegeleks, sest neist on sul ebamugav rääkida, aga esialgu jää viisakaks, naerata ja täna!

Ehk siis eelkõige tuleks säilitada enesevalitsus ja väärikus ning seejärel kas lihtsalt ignoreerida või hiljem privaatselt märku anda, et kingitus ei olnud sobilik või tekitas piinlikkust. Loodame väga, et sul neid nõuandeid üldse vaja ei lähegi ja jõuluvana toob sulle kõik need asjad, millest oled ammu unistanud!

Allikas: The Stir