Tule taevas appi! Reeglid pandi ka paika: maiustusi ei tohi, sest väiksematele on suhkur keelatud, odavat plastmassnänni ei tohi, sest see on mõttetu, sokke ja mütse ja riideid ei ole kellelegi vaja jne. Ühesõnaga — see on väga hästi selgeks tehtud, mida kõike kinkida EI TOHI. Aga seda, mida tohib, on ülivähe: puidust mänguasjad, legod, raamatud jms võivad olla. Aga need maksavad ju täiesti pööraselt palju raha!

Mind on juba tagaselja nimetatud koonriks, tujurikkujaks ja Grinchiks, sest selline nõudmistelaviin käib mulle närvidele ja olen seda ka avalikult väljendanud. Tahaks nagu käega lüüa ja nad kõik kuu peale saata, aga pean mõtlema ka oma lastele, kes on juba nii suured, et teavad väga hästi seda kokkulepet (keegi juba jõudis neile rääkida, jällegi minuga konsulteerimata) ning ootavad põnevusega seda meeletut kingikuhja, mis sel aastal tulema hakkab. Kuhu ma panen kõik need asjad… lapsed ju mängivad heal juhul kahe-kolme asjaga, raamatuid lugeda nad kindlasti ei viitsi ja ülejäänud on ka selline pudi, mis võiks samahästi olemata olla, aga noh, kui nii on tahetud, eks siis nii ongi.

Küsin nüüd Naisteka lugejatelt mõtteid ja ideid, mida kinkida lastele, kellele mitte midagi kinkida ei tohi? Ja mis ei maksa nii tohutuid summasid nagu suured lego-karbid?