1. Planeeri!

Ära jäta kingiostmist viimasele minutile, planeeri kingid kodus läbi, mõtle, mida ja kust sa osta saad ning aja see korda enne seda, kui rahvamassid kaubanduskeskused ummistavad. Varu ka paar väiksemat kinki tagavaraks, sest iial ei või teada, millal neid vaja minna võib.

2. Ära mine töö jõulupeol segi!

Kui sinu tööandja sel aastal üldse jõulupeo korraldab, ära ela terve aasta jooksul kogunenud pingeid seal välja. Võid end lolliks teha ja siis on tööleminek oi-oi kui piinlik!

3. Ära looda liiga palju!

Ära sea endale eesmärgiks, et tänavused jõulud peavad olema ideaalsed! Võid hiljem pettuda. Kõige tähtsam on see, et sinul ja su lähedastel oleks lõbus. Lõppude lõpuks ei huvita kedagi, kas tegid kõige paremad kingitused või kas su koduõu näeb välja nagu muinasjutumaa. Võta rahulikult!

4. Ära ürita kõike ise teha.

Kui jõulupidu peetakse sinu kodus, ära võta kõiki toimetusi enda kanda. Jaga ülesanded ära: las keegi vastutab tegevuste eest või magustoidu eest. Ära karda abi küsida.

5. Kõike mõõdukalt!

Ära liialda toidu ega alkoholiga ja ära külva pereliikmeid saja kingitusega üle. Ühest piisab!

6. Vedelemisele EI!

Kui ikkagi läksid kesvamärjukesega liiale, ära jää voodisse vedelema. Aja end püsti ja joo palju vett!

7. Ole aktiivne!

Päev pärast jõulusöömingut ja pidu võib enesetunne üpris halb olla. Pane end soojalt riidesse ja mine tee õues üks jalutuskäik, see aitab sul end taas normaalsena tunda!

8. Ära unusta magamist!

Võimalik, et jõuluööl jäi unetunde väheks. Pärast mõnusat jalutuskäiku keri end teki sisse ja luba endale üks mõnus uinak. Aastavahetustrall on ju veel alles ees!

9. Võta aeg maha.

Kui võimalik, planeeri jõulud nii, et sul poleks selleks perioodiks suuri töökohustusi või liiga palju üritusi, mida väisata. Nii saad rahulikult pühadele keskenduda.

10. Ära ole üksi!

Kui sa oled mõelnud, et veedad jõulud üksinda teki all, sest oled vallaline või su pere on kaugel, siis tee selle jaoks midagi juba täna, et mitte jõuluõhtut üksi veeta.

Lõpetuseks..

Jõulud peaksid olema lõbusad. Kui tunned, et eelmiste aastate pühad on läinud üle käte ja sa pole neid nautinud, siis on viimane aeg midagi ette võtta ja muuta.

Allikas: realbuzz.com