Jõulukuusega tegelema hakates ära nende põhitõdede vastu siis eksi:

1. Kui valid kunstkuuse, siis olgu see kvaliteetsest materjalist ja viisakas

Plastmasskuusk võib olla tõeliselt kaunis ja uhke, aga sellega võib ka täielikult ämbrisse astuda. Väga inetu “kaunistus” on hõre, pudisev ja selgelt ja kaugelt igaühele arusaadavalt kunstmaterjalist kuuseke toanurgas. Kuna sa ei osta seda ilmselt ainult ühekordseks kasutamiseks, siis investeeri parem pisut rohkem ning näe vaeva ja otsi välja just selline kuusk, mis tõesti on kena, kohev ja ei pudise esimese puudutuse peale laiali.

2. Klopi oksad kohevaks

Olgu su kuuseke kunstmaterjalist või päris — tuppa tuues on esimene asi, mida peaksid tegema, okste üksteise küljest lahti harutamine ja kohevaks harjamine või kloppimine. See võib olla aeganõudev ülesanne, aga igal juhul on see seda väärt. Haruta oksad ettevaatlikult lahti, nii et kuhugi ei jääks pusa või pundart, siis saavad nad end kõik välja sirutada ning kuusk paistab suurem, uhkem ja kohevam. Kui vaja, painuta mõnda oksa sinnapoole, kuhu muidu jääks auk. Kui kuusel on ilus ja korrapärane kuju, on seda ka palju lihtsam kaunistada.

3. Vali üks temaatika ja jää selle juurde

Kuigi kiusatus kõik kodus leiduvad jõulukaunistused ühe puu peale laduda võib olla suur, siis mõtle sel aastal siiski hoolega. Suvaliselt ja erinevast stiilis/materjalist ehetega kaunistatud puu näeb lohakas ja suvaline välja. Puu stiil võiks minna kokku su kodu ülejäänud kaunistustega ja sobida su igapäevase sisekujundusega.

4. Alusta tuledest

Kui plaanid kuuse külge ka tulukesi riputada, siis alusta kaunistamist just nendest. Sul on palju lihtsam tulenööridega mööda puud liikuda kui seal klaaskuulikesi ees pole.

Kõige parem on seda teha nii, et lülitad tuled sisse ning hakkad siis altpoolt lüliti juurest ülespoole liikuma. Säti tulesid puutüve lähedale ja sügavale okste sisse, et efekt jääks ruumiline. Kui üles välja jõuad, saad hakata allapoole liikudes täitma tühjaks jäänud kohti.

Pea veel meeles, et kui ühe tiiruga asetad tuled oksa peale, siis järgmise tiiruga tagasi tulles keera tuled oksa alla.

5. Vali õiged ehted

Stiilipuhtus on oluline, seega mõtle läbi, milliseid ehteid sa seekord kasutad. On need kuulikesed, käbid, lillekesed, lipsud vms. Hoia stiili ja jälgi, kas su valitud ehted ka omavahel kokku käivad. Kui otsustada ei suuda, vali poest komplektid, milles on ühes stiilis mitu erineva suurusega kuulikest.

6. Sea kuulikesed kobarasse

Ühekaupa riputamise asemel tee jõulukuulidest kobarad või komplektid ning kasuta kaunistamisel neid. Kobarad näevad puu peal väga efektsed ja uhked välja ja avaldavad kindlasti muljet. Kobarad võid teha nii ühesugustest kui kontrastsetes värvides kuulikestest, ära ainult värvide valikuga väga liiale mine.

7. Kasuta hoopis paelu

Jäta kuulid hoopis kõrvale ja kasuta kaunistamiseks paelu. Seo neist lipsud, keera rulli, moodusta kontrastsete värvidega kooslusi, „joonista” puu peale laineid…

8. Vali õige kaunistus kuuse tippu

Kuuse tipuehe paneb i-le punkti, seega on tõesti tähtis, mida sa sinna valid. Punane täheke kohe kindlasti ei sobi, kui ülejäänud puu on kaunistatud valgete kuulikestega. Proovi ise, kui suur vahe on paljal kuusetipul ja õige ehtega kaunistatud tipul!

9. Hoia tasakaalu

Mida rohkem sa puu külge igasugust nänni riputad, seda suurema hoolega pead jälgima, et kogu kupatus oleks kenasti tasakaalus, et kõik oksad oleks kaunistatud, et puu sees või külgedel ei oleks tobedaid auke ja et puu ühel pool ei oleks rohkem rohelisi ja teisel pool rohkem punaseid ehteid. Et selliseid apse vältida, alusta puu kaunistamist tipust ja liigu siis allapoole, et kogu puu saaks ühtlaselt kaetud.

Allikas: Housebeautiful