1. Väldi liigset söömist
Paljud teevad selle vea, et päeval väga palju ei söö, et siis peolauas kõht korralikult täis pugida, ilma et kaalus juurde võtaks. Tegelikult on tulemus hoopis vastupidine, sest lauda jõudes oled nii näljane, et sööd väga palju just rasvast ja kaloririkast toitu, mis maandub sinu vöökohal.

2. Las kogu pere võtab osa
Ülekilodega võitlemine on lihtsam kui kogu perekond võtab sellest osa. Seepärast haara ka oma teised pereliikmed kaasa. Jõuluõhtul ei ole vaja panna lauale kausse kompvekite ning maiustustega, on ka tervislikumaid alternatiive. Perega koos ühe eesmärgi suunas liikudes alustate ehk tervislikuma jõululaua traditsiooni.

3. Lõika rasv ära
Tervislikud rasvhapped on kasulikud, kuid loomset rasva liha küljes, eriti kui seda on palju, ei ole mõtet liigsete kaloritena tarbida. Lõika liha küljest liigne rasv ning määri võileivale võid õhemalt. Rasv annab grammi kohta päris palju kaloreid.

4. Köögiviljad lauale
Aseta köögiviljad alati lauale aukohale, et saaksid päevas vajaliku koguse vitamiine, mineraalaineid ja kiudaineid. Lisaks täidavad need hästi kõhtu ning nii ei jää ebatervislikule toidule enam sama palju ruumi.

5. Ära too jõulupidusid vabanduseks
Paljud arvavad, et jõulude ajal peab ju ometi midagi head sööma. Ja jõulukuul. Unusta vabandused ja naudi neid toite, kuid pea kogustega piiri ning pane kõik ka oma toidupäevikusse kirja.

Allikas: aktivtraning.se