1. Ära neela sööta alla

Mõned sugulased võivad pühi ära kasutada vanade tülide klaarimiseks. Sina aga lase teravad kommentaarid ja mürgised märkused kõrvust mööda ning ära pööra ebaviisakale ja tüli norivale käitumisele tähelepanu. Kui tead, et tülinorijad on peole tulemas, valmistu selleks ning ignoreeri neid teadlikult.

2. Alkoholi tarbi mõõdukalt

Sellistel suurtel üritustel on lihtne piirangud unusta ning tahta oma mured alkoholi uputada. Kuid purjus peaga on ka tülid kiiremad tulema, sest nii sinul kui teistel on raskem piiri pidada ja oma suuvärki ohjeldada.

3. Kui ärritud, loe enne välja ütlemist mõttes rahulikult kümneni

Kui mõni pereliige sind kas kogemata või meelega vihastab, ära karju talle vastu kõike, mis kohe pähe tuleb. Võta aeg maha, loe rahulikult kümneni ja mõtle, mida öelda, et tüli suuremaks ei paisuks.

4. Võta aeg maha

Kuigi ilmaolud väljas jalutamist väga ei soosi, oleks see parim lahendus tüli keskpunktist eemaldumiseks ja rahunemiseks. Kui õue kohe üldse ei kisu, mine kasvõi teise tuppa vaatama, mida lapsed teevad, aita köögis süüa teha, istu natuke vannitoas. Mis peamine — mine tülitsejate juurest kasvõi hetkeks ära.

5. Vaata end kõrvalt

Kui lähebki tüliks, püüa end kõrvalt jälgida. Vaata end nii, nagu vaataksid mõnd tegelast filmist, see annab sulle võimaluse oma käitumisele suuremat tähelepanu pöörata ning mitte lasta emotsioonidel võimust võtta.

6. Mõtle hetkest kaugemale

Kõik me unistame ideaalsetest (loe: tülivabadest) pühadest koos pere ja sõpradega, kuid väga paljudel meist ei ole oma lähedastega just fantastiliselt sõbralikud suhted. Sina aga mõtle sellele, et sa pead nendega koos veetma vaid paar tundi või paar päeva, seejärel ei pea sa nendega enam päris tükk aega tegemist tegema. See lühike periood võiks ju mööduda suuremate draamadeta, eks?!

7. Ole tänulik

Olgugi, et pühad võivad olla stressirohked, tasub kokuvõttes meenutada kõike head, mis meil on ning olla tänulik selle eest, et tervis on korras, elu on ilus, arvuti ja internet on olemas ning tegelikult on ju kõik hästi. Ole optimistlik, see aitab sul jõuluperioodi rahulikumalt üle elada.