RETSEPT | Ahjuõunad kondenspiima ja pähklitega


RETSEPT | Ahjuõunad kondenspiima ja pähklitega
Foto: erakogu

Magus retsept Pille Endeni ja Tiina Lebase raamatust “Ahjuroad”.

Mida vajad?

  • 8 väiksemat õuna
  • 8 sl keedetud kondenspiima
  • 8 tl Kreeka pähkleid


Lihtsamast lihtsam, vaid kolmest komponendist koosnev magusroog on just sügistalvise hooaja maius, mil on veel saada kodumaiseid hapukaid õunu. Just nendest tuleb roog selline, nagu peab.

Kuumuta ahi 200 kraadini. Lõika õuntelt „kaas“ pealt ära ja urgitse välja südamik, kuid tee seda nii, et ei lõikaks õuna teisest otsast lahti. Tõsta õõnsusesse teelusikatäis Kreeka pähkleid ja supilusikatäis kondenspiima. Pane õunale „kaas” peale tagasi. Küpseta ahjus 20−25 minutit. Serveeri kohe.
4 sööjale

Ettevalmistuseks 10 minutit
Küpseb ahjus 20−25 minutit